Kurban etinin korunması

Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, kurban etinin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için eksi 18 derecede dondurularak saklanması gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 15:19
Abone Ol google-news

Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlıkların, belediyelerin izin verdiği satış noktalarından alınması ve kurbanlık hayvanların belirlenen yerlerde hijyenik ortamda kesilmesi gerektiğini belirterek, kurban etinin dayanma süresinin, kesim kalitesine ve parçaların büyüklüğüne göre değiştiğini kaydetti.

Etin dayanma süresinin normal buzdolabı koşullarında en fazla 3–4 gün olduğunu dile getiren Saner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Ancak etler kıyma haline getirilirse bu süre 1–2 gün ile sınırlanır. Etlerin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için dondurucuda eksi 18 derecede dondurularak saklanması gerekir. Dondurulmuş etlerin saklama süresi 4–6 aydan fazla olmamalıdır. Kurbanlık hayvanların kesimi, nakli, muhafazası, pişirilmesi ve tüketimi aşamalarında hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Kurban etleri parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve kısa sürede buzdolabına kaldırılmalı.''

Dondurucudan çıkarılan etlerin hemen tüketilmesi gerektiğini kaydeden Saner, sakatatların kesim sırasında temiz bir şekilde çıkarılması ve etlerle aynı ortamda muhafaza edilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler