Liselilerin sınav tepkisinin ardından Bakan Selçuk’tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Duymuyorsan istifa” etiketi ile yüz yüze sınavların iptal edilmesini isteyen lise öğrencilerine yönelik yaptığı açıklamada, “Emin olun sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır” dedi.

Yayınlanma: 21.02.2021 - 15:15
Liselilerin sınav tepkisinin ardından Bakan Selçuk’tan açıklama
Abone Ol google-news

Lise öğrencileri, mart ayında, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminden kalan sınavları yüz yüze olacak ancak öğrenciler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile sınavların iptal edilmesini istiyor. “MEB duymuyor” ve “Duymuyorsan istifa” gibi etiketler ile isteklerini dile getiren öğrencilerin ardından Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. “Sevgili gençler, emin olun sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum” diyen Selçuk, salgın dönemindeki kararların eğitimciler ve hekimler ile birlikte alındığını, salgının seyrinin günlük olarak izlendiğini belirtti. Neyin riskli neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştirdiklerini aktaran Selçuk, köy okulları ile anaokulların yüz yüze eğitime başladığını, 1 Mart’ta da ilkokullar ile 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını anımsattı. Selçuk, şunları kaydetti:

“Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40’ı yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik. Kararlarımızda, sağlığınız her zaman önceliğimiz.” 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon