Luiz Adriano Fenerbahçe'ye "evet" dedi

Fenerbahçe uzun süredir peşinde koştuğu Brezilyalı golcü Luiz Adrinao'yu ikna etmeyi başardı.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 09:20
Abone Ol google-news

Juventus başta olmak üzere birçok kulüpten teklif alan Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı golcüsü için uzun süredir çaba sarfediliyordu. Yaklaşık 1.5 yıldır bu futbolcuyu renklerine bağlamaya çalışan sarı-lacivertliler her defasında eli boş dönerken, sonunda Adriano’nun aklını çelmeyi bildi. Daha önceleri sarı-lacivertlilerin teklifini geri çeviren 29 yaşındaki futbolcu bu kez “gelirim” yanıtını verdi. Brezilyalı yıldız daha önce Türkiye’de oynamayı kesinlikle düşünmediğini ifade etmişti.

Bu önemli gelişmenin ardından transferin önündeki tek engelin mali konular olduğu belirtildi. Aralık ayında sözleşmesi sona ereceği için Shakhtar Donetsk, Adriano için bonservis bedeli istiyor. Brezilyalı futbolcu da 6 ay sonra mukavelesi sona ereceğini gerekçe göstererek imza parası talep ediyor. Sarı-lacivertliler bu konularda ilerleme sağlarsa transfer gerçekleşecek.


MOUSSA SOW BEKLEMEDE

Gelecek sezon sözleşmesi sona erecek Moussa Sow’un geleceğinin de bu transfere bağlı olduğu kaydedildi. Adriano transferi resmiyet kazanırsa, Senegalli için gelen teklifler değerlendirilecek.

161 maç

Shakhtar Donetsk forması ile Avrupa’da kendine yer edinen Luiz Adriano, 2007’den bu yana 161 lig maçına çıktı 77 gol attı. Brezilyalı forvet, toplamda ise 264 karşılaşmada forma giyip, rakip fileleri 129 kez havalandırdı. Adriano, 6 lig şampiyonluğunun yanı sıra 1 de Avrupa Ligi kupası kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon