Mardin Bienali ve 'Mitolojiler'

3. Mardin Bienali'nin bu yılki konsepti 'Mitolojiler'. Bienal, 15 Haziran'a dek sürecek.

Yayınlanma: 18.05.2015 - 14:23
Abone Ol google-news

Bu yıl “Mitolojiler” konseptiyle iki ana mekânından birisi olan Diyarbakır Kapı’daki Mor Efrem Manastırı’nda başlayıp şehrin içine uzanan çeşitli mekanlara serpiştirilen 3. Mardin Bienali başladı.

Yerel halkın da katıldığı açılışla birlikte bienal süresince devam edecek olan, sanatçı Halil Altındere’nin özel projesi “Bienal Rehberi” de başladı. “Bienal Rehberi” projesinde Altındere tarafından bienaldeki eserler hakkında bilgilendirilen Mardinli çocuklar ve gençler sergiyi gezmek isteyenlere rehberlik ediyor, sergideki işlerin yapım aşamaları ve işler hakkında bilgiler veriyor. Festival açılışında ayrıca Dilara Akay’ın “Ark170” adlı, Mardinlilerin de katıldığı performans ve yerleştirmesiyle Mehtap Baydu’nun “Yağmur Geliyor” adlı performansı gerçekleştirildi. Bienalin ikinci günü ise Mardin Sinema Derneği Açık Hava Sineması’nda Işıl Eğrikavuk ve Josef Erçelik Amado “Her Türlü Mit Özenle Yazılır”, Mesur Alp de “39” adlı performanslarını gerçekleştirdi. Aynı akşam ayrıca Romain Kronenberg’in “Yürümek ve Daha Sonra Kaybolmak” adlı videosu gösterildi.

Bienalin ulaşılabirliğini sağlamak için Eski Mardin’in içinde işlek bir rotada konumlandırılan bienalin iki ana mekanı Mor Efrem Manastırı ve Alman Karargâhı bu yıl ilk kez kullanılıyor. Geçen bienallerde kullanılan Kasımiye Medresesi, Dara Harabeleri ise bu yılki bienalde kullanılmıyor. Farklı kültürlerden eski eşyaları toplayan Metin Ezilmez’in atölyesi, teyp kasetleri satışı yapan Kasetçi ve Mart 2014’ten bu yana Mardin’de yer alan İstanbul merkezli sanat kolektifi Videoist’in mekanı da yer alıyor.

Mardin Sinema Derneği tarafından düzenlenen bienalde aralarında Mardinli esnaf ve sanatkarlarının da bulunduğu 20’si yabancı 62 sanatçının 70’e yakın işi bulunuyor ve bienal 15 Haziran’a kadar gezilebilecek.

3. Mardin Bienali, geçen yıl 17 Ekim-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanırken Kobani’deki olaylar üzerine süresiz ertelenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler