Maxim Vengerov sadece yorumuyla büyük değil

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğnde Sascha Goetzel yönetiminde bu yıl 41.Müzik Festivali'nin Aya İrini Müzesi'nde kapanışını yapan büyük keman virtüözü Maxim Vengerov, mükemmel Drovak ve Bach yorumu kadar sıcak, mütevazi tavırlarıyla da İstanbul sanatseverinin gönlünü kazandı.

Yayınlanma: 30.06.2013 - 20:00
Abone Ol google-news

Konserin birinci bölümünde Vengerov, Antonin Dvorak “Keman Konçertosu, La minör, Op. 53” ü salonda bulunan pek çok keman sanatçısının ifadesiyle “Her halde daha iyisi olmayacak güzellikte” çaldı. Gene onların ifadesiyle “Kemanın tozunu alan değil onunla bütünleşerek çalan” Maxim Vengerov, dakikalarca alkışlandı. Sanatçı bu kez de “çok sıcak ve rutubetli olan salona uygun”  bis parçası olarak düşündüğü J.S.Bach "Sarabande’ı yumuşak muhteşem cümlelerle harikulade çaldı. Rus ekolünde yetişen, zamanla kendi muhteşem stilini oluşturan sanatçı, Maxim Vengerov, 1997 yılında UNICEF İyi Niyet Elçisi seçilen ilk klasik müzik sanatçısı ünvanını taşıyor.

Maxim Vengerov, konser bitiminde, sanatseverlere dakikalarca CD’sini imzalayarak, gençleri kırmayarak onların fotoğraf çekmelerine de izin vererek büyük bir virtüöz ve nazik, güzel bir insan olduğunu bir kez daha gösterdi.

Uzun yıllardır müzik dünyasının zirvesindeki Maxim Vengerov, birkaç yıllığına ara verdiği solistlik kariyerine geçen yıl döndü. Sanatçıyı 25 Ağustos’ta Bodrum D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde şef Rengim Gökmen yönetiminde  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile dinleyeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler