Meksika'da gazetecilik

Meksika Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, ülkede son 10 yılda 52 gazeteci veya medya çalışanının öldürüldüğünü ve bu cinayetlerin çoğunun halen aydınlatılmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 20.08.2009 - 06:02
Abone Ol google-news

Meksika Ulusal İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Jose Luis Soberanes, söz konusu sürede 7 gazetecinin de ''kaybolduğunu'', 6 gazete binasının ise patlayıcıların da kullanıldığı saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Gazetecilere yönelik saldırıların arkasında kimin olduğunu bilemeyeceğini dile getiren Soberanes, ancak basında sorumlu olarak uyuşturucu çetelerinin gösterildiğine; öldürülen gazetecilerin bazılarının uyuşturucu trafiği, suç ve yolsuzluklarla ilgili araştırma yaptığına dikkati çekti.

Gazetecileri hedef alan bu tür olayların sadece 17'sinin mahkeme sürecine taşınabildiğini, geri kalanının halen soruşturma sürecinde olduğunu belirten Soberanes, ülkede gazetecilere yönelik saldırıların cezasız kalmasının adeta normal olmaya başladığını ifade etti.

Soberanes, yetkililerin gazetecilere yönelik saldırıları gözardı ettiği ve cezasız bıraktığı eleştirisini dile getirerek, ''gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için hükümetin, ordu güçlerinin ve federal savcıların gerekli önlemleri alması'' çağrısında bulundu.
Bazı medya gözlemci grupları, Meksika'yı, Amerika kıtasının gazeteciler için en tehlikeli ülkesi olarak değerlendiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler