MESAM eski üyeleri dava açacak

MESAM’a kayyım atanmasının ardından Arif Sağ’ın dün rahatsızlandığı belirtildi. Eski yönetim, yapılan bu idari işlemin hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak karara itiraz edeceklerini belirtti.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 21:46
Abone Ol google-news

Kültür Bakanlığı’nın 5 Mart tarihli yazı ile Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ başkanlığındaki Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetimine kayyım atamasının ardından eski yönetim dün bir basın toplantısı yaptı.

Toplantı öncesi kararın kendilerine tebliğ edildiğini belirten eski MESAM üyeleri kararda herhangi bir gerekçe gösterilmediğini vurguladı. Eski yönetim, yapılan bu idari işlemin hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak karara itiraz edeceklerini belirtti. Arif Sağ’ın ise yaşanan olaylardan dolayı rahatsızlanması nedeniyle basın toplantısına katılamadığı açıklandı. Eski MESAM Yönetim Kurulu üyesi Ali Haydar Timisi, “Dilekçelerimiz hazır. Fikri ve Sınai Hukuk Mahkemesi’ne tedbir kararı için başvuracağız. Ardından da bölge idare mahkemesine yürütmenin durdurulmasıyla ilgili bir başvurumuz olacak” dedi.

Eski MESAM Sayman Üye Metin Karataş, seçimle gelen üyelere yapılan bu uygulamanın sanata darbe olduğunu söyledi. Cahit Berkay ise “Neden, niçin sorularını herkes soruyor ama cevabı yok. Nereden bakarsak garip bir kurgu. Böyle bir ayrımcılığa, haksızlığa uğramak bizleri derinden yaraladı. Bir de MESAM’ın ciddi bir borcu vardı, bizim yönetim 3.5 milylon TL’lik borcu kapatmıştı. Borç bitti, artı ile geldiler.”

Arif Sağ’ın yöneticiliğinde bulunan MESAM, geçen günlerde istifa eden Orhan Gencebay’ın sözleri ile hedef gösterilmişti. Kısa zaman sonra Kültür Bakanlığı tarafından incelemeye alınan MESAM’a kayyım atanmasına karar verildi. Kültür Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Arif Sağ ve ekibi yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah’tan oluşan yeni yönetim kurulu atanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler