MHP'den Adalet Bakanı Bozdağ'a çok sert tepki: Kendisi de bir babadır, ablası, kız kardeşi vardır

MHP'li Deniz Depboylu, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına ilişkin "Neden ısrarcı olduğunu anlamak bana zor geliyor. Mutlaka kendisi de bir babadır. Bir ablası, kız kardeşi olan bir ağabey. Kadınlarla yaşayan hiçbir erkek böyle bir kanuna olumlu bakamaz" dedi.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 14:43
Abone Ol google-news
<video:632375>
MHP Aydın Milletvekili Depboylu, TCK'da cinsel istismar suçlarında, mağdur ile failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi eleştirdi. Depboylu, AK Parti'nin önerge gerekçesini 'cebir, hile, tehdit veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel suçlar' diye gösterdiğini vurgulayarak, "Cinsel istismarın, cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkilemeksizin nasıl gerçekleşeceğini anlamakta zorlanıyoruz. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önü açılacaktır. Çocukların evlilik yoluyla istismar edilmesi, çocuğun gelişiminin kesintiye uğratılmasına neden olmaktadır. BU aynı zamanda kız çocuklarımızın eğitim haklarından mahrum kalması, bu sebeple de gelecekte yoksulluk ve yoksunluk içinde hayat sürmesi demektir. MHP olarak bu kanun önerisinin karşısındayız. Böyle bir maddenin geçmemesini umuyorum. İnşallah AKP yaptığı hatadan döner. Kanun karşımıza çıkarsa kanunun iptali için çalışma yaparız" diye konuştu.

"KENDİSİ DE BİR BABADIR, KIZ KARDEŞİ OLAN BİR AĞABEYDİR"

MHP'li Depboylu, Adalet Bakanı Bozdağ'ın bu konuda neden ısrarcı olduğuna ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi: "Neden ısrarcı olduğunu anlamak bana zor geliyor. Mutlaka kendisi de bir babadır. Bir ablası, kız kardeşi olan bir ağabey. Kadınlarla yaşayan hiçbir erkek böyle bir kanuna olumlu bakamaz. 13-14 yaşındaki kızın evlendirilerek kurtarılmaya çalışılması gibi mantık dışı çözümü bu çağda kabul etmek mümkün değil. İstismarcısıyla gönül rızası le birlikte olduğunu düşünmek çok mantık dışı. 18 yaşın altındaki bireyin faaliyetlerinin gelecekte başına neler açabileceği ilgili tahkim gücü azdır. Çocuğun belli bir yaşa kadar korunması gerekmektedir. Fail de mağdur da çocuksa onun üzerine oturup çalışılmalı. Hiçbir genç kız kadın istismarcısıyla evlendirilmeye zorlanmamalıdır"

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler