MHP'den Başkan'a "Hayırcılar darbecidir" tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Başbakan'ın eğer gerçekten demokratsa ve darbecilerden hesap sormayı arzu ediyorsa, 28 şubat mimarlarından ve 27 Nisan e-muhtıra sorumlularından hesap sorması gerektiğini, aksi halde toplum tarafından ciddiye alınmayacağını söyledi.

Yayınlanma: 08.09.2010 - 13:37
Abone Ol google-news

İsmet Büyükataman yaptığı açıklamada, Başbakan'ın sözlerinin ciddiye alınmadığını ifade ederek, "Bir yandan demokrasiden, demokratlıktan söz edeceksiniz, bu düzenlediğiniz Anayasa değişiklikleri ile demokratikleşmenin önündeki engelleri kaldıracağınızı ifade edeceksiniz, bir yandan da sizin gibi düşünmeyenlere neredeyse yaşama hakkı tanımayacak bir anlayışı ortaya koyacaksınız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu son sözleri ile aslında alışkın olunan bir tavrı ortaya koyduğunu ifade eden Büyükataman, "Ya benim gibi olacaksın, bana tabi olacaksın, ya da sana yaşama hakkı tanımam' dercesine tam bir tahammülsüzlük anlayışı içinde. Sayın Başbakan bilerek isteyerek, sistemli bir şekilde bir gerginlik stratejisi sergiliyor. Toplumu kutuplaştırmaya kamplaştırmaya yönelik sistemli bir siyaset tarzı icra ediyor. Siyaset diline bakın; bu tercihi ile yakından alakalı bir siyaset dili" diye konuştu.

Başbakan'ın zaten bu kutuplaştırma ve kamplaştırmadan nemalanmayı arzu eden bir siyaset geleneğinden geldiğini öne süren Büyükataman, "Bu bir Anayasa değişikliği yana olanlar demokrat olacak, haklı gerekçelerle itiraz edenler, 'hayır oyu' vermeyi düşündüğünü ifade edenler de darbecilerden yana olacak. Bunu samimi bulmuyorum" dedi.

 

Önce toplumun beklentisini yerine getirmesi gerekir

Büyükataman, 28 Şubat süreci ve 27 Nisan e-muhtırası'na işaret ederek, Başbakanın 'darbeciler ve demokratlar' tarzında tasnif ettiği toplumda söylediklerinin ciddiye alınması için, öncelikle toplumun beklentisini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Büyükataman şöyle devam etti.

"27 Nisan e-muhtırası mimarları ile kol kola girip Dolmabahçe'de kapalı kapılar ardından bir takım pazarlıklarda bulunan Sayın Başbakan. 28 Şubat muhtırasını verenlerin en görkemli, en sözü dinlenen, itibarlı generalini kendisine danışman yapan Sayın Başbakan. Eğer gerçekten demokratsa ve darbecilerden hesap sormayı arzu ediyorsa, 28 şubat mimarlarından ve 27 Nisan e-muhtıra sorumlularından hesap sorması lazım. Toplum bunu bekliyor. Ciddiye alınır tarafı olup olmadığını o zaman değerlendiririz."

 

"Yeni bir hezeyan"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı da, Başbakan'ın 'referandumda hayır diyenler darbecidir' demesini, "yeni bir hezeyan" olarak değerlendirdi. Bölükbaşı, "Başbakan bütün ölçü ve ayarları kaçırdı. Hezeyandan hezeyana koşuyor. 'Hayır' diyenlere 'darbecidir' demesi de yeni bir hezeyandır. Tabi Sayın Başbakan barometre gibi, görmek lazım. Bu kadar saçmalıyorsa demek ki, sıkışmış durumdadır. Atıyor tutuyor yüzde 55 'evet' diye. Bunun böyle olmadığını da Başbakanın sözlerine bakarak anlayabilirsiniz" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler