Milas'ta Turhan Selçuk'lu "iyimserlik"

Unutulmaz karikatürcü Turhan Selçuk, doğum yeri Milas’ta açılan “Turhan Selçuk Karikatürlü Evi”in dördüncü kuruluş yıldönümünde, büyük çizgi ustasının Volter’in Candide (İyimserlik) kitabının Server Tanilli’nin yaptığı çevirisine çizdiği karikatürlerin sergilendiği karikatür sergisiyle anıldı.

Yayınlanma: 27.05.2014 - 13:58
Abone Ol google-news

 

Milas Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan “Turhan Selçuk’un Çizgileriyle Candide ya da İyimserlik” sergisinin açılışına onur konuğu olarak ünlü sanatçının eşi Ruhan Selçuk, Karikatürlü Ev’in kurucusu Kamil Masaracı, günümüz çizerlerinden Latif Demirci de katıldılar.

Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’nin dördüncü kuruluş yıldönümünün kutlaması ve “Turhan Selçuk’un Çizgileriyle Candide ya da İyimserlik” sergisinin açılışında konuşan Milas Belediye Başkan Vekili Enver Tuna Milaslı olan Turhan Selçuk adına açılmış olan Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’nin sürekli olarak yaşatılması ve yeni Turhan Selçukların yetiştirilmesi için Milas Belediyesi olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.


Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’nin fikir babası ve kurucusu Cumhuriyet gazetesi çizeri Kamil Masaracı da karikatürlü evin dördüncü kuruluş yıldönümünü kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşan ünlü sanatçının eşi Ruhan Selçuk da Turhan Selçuk’un doğum yeri olan Milas’ta olmaktan ve büyük ustanın anısına sergi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu:

“Karikatür dünyasının duayen ismi Turhan Selçuk 1993 yılında, düşünce hayatının önemli isimlerinden olan ve ‘söylediklerinizin hiçbirinde sizinle aynı görüşte değilim, ancak onları söyleme hakkınızı ölünceye kadar savunacağım’ deyişiyle ünlü Voter’in Candide adlı kitabını yaratıcı görselliğiyle resimlendirmiş, kitabın Türkçeye çevirisini de Server Tanilli yapmıştı. Bu eseri içeren sergi ilk kez 1994 yılında Fransa’nın Strasbourg kentinde açılmıştı. Milas’ımız ikinci sergileniş yeri oldu. Eserleriyle, bu beraberliğimizi bize duyuran bu anıt insanlarla birlikte Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’mizin 4. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Nice yıllara…”

Törende daha sonra Ruhan Selçuk tarafından üzerinde bisikletli Abdülcanbaz figürünün olduğu Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’nin dördüncü kuruluş yıldönümü pastasını kesti.

Törende ayrıca Milaslı emekli edebiyat öğretmeni Tomris Bilgi Mergen’in yazdığı “Milas Ağzı Sözlüğü” kitabının tanıtımı yapılırken kitabın yazarı Mergen kitabını konukları ve okurları için imzaladı,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon