Milli Takım Brezilya ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımımız, Brezilya ile 12 Kasım 2014 Çarşamba günü İstanbul'da bir hazırlık maçı oynayacak.

Yayınlanma: 24.04.2014 - 16:25
Abone Ol google-news

Bu ay açıklanan FIFA Sıralaması'nda 6. basamakta bulunan ve teknik direktörlüğünü Luiz Felipe Scolari'nin yaptığı 2014 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nin ev sahibi Brezilya; şu ana kadar oynanan bütün FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne katılmayı başaran tek takım olma unvanına sahip. Brezilya ayrıca; 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de kazandıkları şampiyonluklarla FIFA Dünya Kupası'nı en fazla müzesine götüren ülke olma özelliğini de taşıyor. Geçtiğimiz sene, kendi ülkesinde düzenlenen FIFA Konfederasyon Kupası'nı da zaferle noktalayan Brezilya'nın 5 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunun yanı sıra; 4 FIFA Konfederasyonlar Kupası, 3 Güney Amerika Şampiyonası, 5 de Copa America şampiyonluğu bulunuyor.

BREZİLYA'YA KARŞI HİÇ GALİBİYET ALAMADIK

A Milli Takım düzeyinde ilk kez 1956'da, son defa 2007'de toplamda ise 5 kez karşılaştığımız Brezilya'ya karşı hiç galibiyet alamadık. Oynanan 5 maçın 3'ü Brezilya lehine sonuçlanırken, 2 karşılaşmada da takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakalarda 3 gol kaydederken, kalemizde ise 6 gol gördük.

Brezilya ile tarihindeki ilk maçı 1 Mayıs 1956'da İnönü Stadı'nda oynayan A Milli Takım, bu hazırlık karşılaşmasında rakibine Djalma Santos'un golüyle 1-0 yenilmişti. Sambacılar ile son olarak Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta 5 Haziran 2007'de oynanan hazırlık maçında karşılaşan A Milliler, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı.

2002 FIFA DÜNYA KUPASI VE 2003 FIFA KONFEDERASYONLAR KUPASI

A Milli Takımımız; turnuva üçüncüsü olarak büyük bir başarıya ulaştığı 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya ile iki kez karşılaşmıştı. 3 Haziran 2002'de Güney Kore'nin Ulsan şehrindeki Munsu Stadyumu'nda oynanan C Grubu ilk maçında Türkiye, ilk yarıyı Hasan Şaş'ın golüyle 1-0 önde kapatmasına rağmen karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. O mağlubiyetin ardından turnuvada yarı finale kadar yükselen A Millilerin, bu turda karşısına yine Brezilya çıkmıştı. Japonya'nın Saitama şehrindeki Saitama Stadyumu'nda 26 Haziran 2002'de oynanan yarı final müsabakasını Ronaldo'nun golüyle 1-0 kazanan Brezilya finale yükselmiş ve ardından finalde Almanya'yı yenerek FIFA Dünya Kupası'nı müzesine götürmüş, A Milliler ise 3.'lük maçında kupanın ev sahibi Güney Kore'yi mağlup ederek dünya üçüncüsü olmuştu.

2002 FIFA Dünya Kupası'ndan bir yıl sonra iki takım, Fransa'da düzenlenen 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda B Grubu son maçında yeniden karşı karşıya gelmiş, St. Etienne şehrinde oynanan Geoffroy-Guichard Stadyumu'ndaki müsabaka 2-2'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmada Türkiye'nin golleri Gökdeniz Karadeniz ve Okan Yılmaz'dan gelirken, müsabaka sonucu A Milli Takımımız turnuvada yarı finale çıkmış, Brezilya'yı da kupanın dışına itmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler