MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin 34 askere gözaltı kararı

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 asker hakkında gözaltı kararı alındı. Şüpheli: PKK ile TSK’yı karıştırıyorlar...

Yayınlanma: 05.04.2015 - 12:00
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “yasadışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddiasıyla “paralel yapılanmaya” yönelik olduğu belirtilen soruşturmada da düzenlenen 3. dalga operasyon askerlere uzandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. 24 kişi gözaltına alınırken 10’u aranıyor. Soruşturmada, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te MİT’e ait TIR’ların durdurulmasının “Selam Tevhid” dosyası kapsamında yapıldığı belirtildi. Şüpheliler, MİT’e ait tırların durdurulmasına ilişkin Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde “casusluk” suçundan yargılanıyor. Bu operasyonda ise aynı şüpheliler hakkında “Terör örgütüne üye olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.

Adana’da gözaltına alınan 8 asker şüpheli askerden biri Adli Tıp Kurumu çıkışında, “PKK ile TSK’yi karıştırıyorlar arkadaşlar. Terörist değilim” dedi. Gözaltına alınan bu kişiler, daha sonra Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Fuat Avni twitter’dan yaptığı açıklamada “Operasyonun düğmesine basan savcı 17-25 Aralık’ta hırsızların dosyasını kapatan kişi, Savcı İrfan Fidan” diye yazdı.

TIR’larda ne çıkmıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulan 3 TIR’a ilişkin tutanakları açıklamıştı. Tezcan, “Her tırda saçtan yapılmış ikişer sandık var. Toplam 6 sandıkta mühimmat taşınıyor. Birinci sandığı açmışlar 25- 30 adet füze ve roket. 30, 50 milimetre ebatlı füze ve roket hassas tapaları. 40, 30, 15 santimetre ebatlı yaklaşık 15 ahşap sandık içerisinde her sandıkta 24 civarında bomba atar mühhimat yani 15 sandıkta yaklaşık 300’e yakın 450’ye yakın bomba atar mühimmat” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler