Moskova Bolşoy Balesi’nde bir Türk öğrenci

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) 136. kuruluş yılı nedeniyle dün MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda bir tören düzenlendi.

Yayınlanma: 02.03.2018 - 20:42
Abone Ol google-news

Tören öncesi “Bir Arada” - MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlileri sergisinin açılışı yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Yalçın Karayağız, üniversitenin 136 yıllık tarihini özetledikten sonra görevi boyunca yaptığı çalışmaları anlattı. Karayağız, MSGSÜ’nün sanat eğitimi veren yegâne bir yüksek eğitim kurumu olduğunu belirterek üniversitenin Atatürk ilkelerine bağlı kaldığını anımsattı. Karayağız, “Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Doğruyu bulmak fikir alışverişi ile mümkün. MSGSÜ geleneklerine bağlı öncü kurum olma özelliklerini sürdürecektir. Rektör yardımcısı Alev İdrisoğlu ise yaptığı konuşmada, seçimle rektör döneminin resmen sona erdiğini artık kendi iradeleri ile rektör seçemeyeceklerini açıkladı. Bunun üzerine Prof. Sami Şekeroğlu, “Biz sanat üniversitesiyiz. Rektörlerle hep kavga ettim, çok rektör gördüm, fark etmez. Korkmayın” dedi.

25. hizmet yılını tamamlayan akademik ve idari personele ve 2017-2018 öğretim yılında emekli olan akademik - idari personele “baykuş madalyonu” takdim edildi. Törende ayrıca son bir yıl içinde sanatsal ve bilimsel başarıları nedeniyle ödül almış üniversite öğretim elemanları, mezunları ve öğrencilerine teşekkür belgelerinin takdimi de yapıldı.

Törende ayrıca MSGSÜ kökenli 13 yaşındaki İlayda Özbilgin’e Moskova Bolşoy Bale Akademisi’ne kabul edilmesinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. 1 Ekim 2017’den bu yana Moskova Bolşoy Bale Akademisi’nde eğitim gören Özbilgin, MSGSÜ 7. sınıftan sonra Bolşoy Bale Akademisi’nin ABD’de yaz okuluna burslu kabul edildiğini, ardından Moskova Bolşoy Bale Akademisi’nde eğitim için davet geldiğini ve akademinin Rus sınıfındaki tek Türk öğrenci olduğunu vurguladı. Özbilgin, “Bale aşkla bağlanmayı gerektirir. Sahnede olmayı ve duyguları bedene aktarmayı seviyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler