Muğla'daki ödüller ve Göztepe sürprizleri

Geçen haftanın üçüncü ve dördüncü günü bayramdan dolayı sarkan Dünya Çevre Günü etkinliği ve Zeytin Ağacı Ödülleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün davetiyle Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ve çiçeği burnunda Ege Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu ile birlikte Muğla’daydık...

Yayınlanma: 22.06.2019 - 21:20
Abone Ol google-news

“Çevre dedektifi” Güven İslamoğlu’nun çarpıcı görseller eşliğindeki çok bilgilendirici söyleşisini dinledikten sonra Dr. Gürün’ün elinden ödüllerimizi aldık. Akşam da Karabağlar Yaylası’nda Başkan Dr. Gürün’le doyumsuz bir sohbetin içinde bulduk kendimizi. Gelirken bir ayrıntı dikkatimi çekti; Başkan Dr. Gürün, makam aracı yerine yanında meslaktaşı zarif eşi olduğu halde bizimle birlikte geldi. “Yayla” denilince yükseklik akla gelir ama Karabağlar Yaylası kent merkezine yakın ve daha çukurda fakat bitki örtüsü ve endemik yapısı nedeniyle yayla kıvamında. Orada üstatlar Rahmi Turan ve Can Pulak’dan yakası açılmadık lezzetli basın hatıraları, Dr. Gürün’den Muğla’dan nefis anektotlar dinledik ilerleyen saatlere kadar.

Muğla’daki İlk Sürpriz

Gittiğim yerlerde aklıma gelirse kendi kitaplarımı götürürüm armağan olarak. Dr. Gürün’e de “Göztepe’nin Son Dört Sezonu” ve “Süreyya” adlı kitaplarımı götürdüm ve takdim ettiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım! Meğer Göztepe’yi beş yıl önce devralarak başarılara imza atan ve 42 yıl sonra ilk kez önümüzdeki sezon üst üste üçüncü kez Süper Lig’de oynatacak olan Mehmet Sepil’le Dr. Gürün akrabaymış. Günün anısına kitaplarla çektirdiğimiz fotoğrafı Sepil’e iletince karşılığında Dr. Gürün için övgü dolu satırlar geldi. Tabii benzer övgülerin Dr. Gürün’den de Sepil için sarfedildiğini belirtmeliyim.

Gökoava’ya Düşen Göztepe Bombası

Ertesi gün Muğla’ya gelmişken Gökova Körfezi’nin muhteşem maviliklerine açıldık açılmasına da ortama ikinci sürpriz adeta bir bomba gibi düştü! O muhteşem doğada ilişkilendirildiğim tweet’leri ve internete düşen haberleri şaşırarak gördüm! Torbalı Belediyesi’nin o gün öğleden sonra toplanacak meclis gündemine önceki dönemde Göztepe’ye altyapı tesisleri-akademi için tahsis edilen 104 dönümlük arazinin tahsis ve ruhsat iptali de başkanlık önergesi olarak gelmiş ve geçmiş! Gerekçe, imar planlarındaki hukuki altyapı karmaşası… Başkan Uygur’un açıklamalarına göre imar planları düzeltilecek ve Torbalı’nın hakları da gözetilerek yeni bir tahsis yapılacak ve bu da iki aylık bir süre alacakmış. Devreye Vali Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer girse de öyle anlaşılıyor ki Torbalı Belediye Başkanı Uygur, Nuh demiş peygamber dememiş! Uygur, keşke böyle bir adımı hele Göztepe’nin kuruluş yıldönümü arefesinde hiç atmasaydı. İmar planlarında sorun varsa tahsis ve ruhsat iptaline gitmek yerine revize etseydi.

Sadece Göztepe’ye değil, İzmir’e, İzmir ve Türk futboluna çok büyük bir değer katacak olan ve lansmanı da yapılıp inşaatı için çalışmalara başlanan Göztepe Akademisi’nin arazi tahsisinin iptali üzerine neyse ki kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer mecliste bir açıklama yaparak yüreklere su serpti. Buna göre, en kısa zamanda arazi Göztepe’ye yeniden tahsis edilip ruhsat çıkarılacak.

Tabii kuruluş yıldönümü arefesindeki iptal kararı karşısında Göztepe taraftarları süratle örgütlenerek “otesisolacak” etiketiyle sosyal medyada örgütlendi ve “Göztepe Altyapı Onurumuzdur” başlıklı bir de bildiri yayınlayarak yanlış karardan dönülmesini istediler. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya da ertesi gün yaptığı açıklamada kendilerinin hiçbir hukuksuzluğun içinde olmayacaklarını, alınan iptal kararıyla şoke olduklarını, Torbalı Belediye Başkanı’ndan üç kez randevu istemelerine karşın geri dönüş alamadıkları için üzgün olduklarını, altyapısı olamyan bir kulüp oldukları için utandıklarını ve bu tesisin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Kısacası cennet Muğla’da da İzmir’den, Göztepe’den kopmak mümkün olmadı. Hatta güçlü bir Muğla-İzmir hattı oluşacağını söyleyebilirim artık. Çünkü, Tuncay Mollaveisoğlu da artık Cumhuriyet’in Ege Bölge Temsilcisi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler