NATO'ya ait boru hattında patlama

Antalya'da NATO'ya ait petrol boru hattında izinsiz sondaj yapan bir firmanın çalışması esnasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın söndürüldü.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 14:06
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Ünsal mahallesinde, tarım ve yerleşim alanına yakın bölgeden geçen bir hatta, şiddetli bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi.

Pehlivan, yangının boyutunun büyük olduğunu, çok sayıda ekiple alevlere müdahale ettiklerini söyledi.

Alevlerin 20-25 metre yüksekliğe ulaştığını ve gökyüzünü siyah bir duman tabakasının kapladığını bildirildi. Bu arada, bölgedeki yurttaşlar güvenlik görevlilerince uzaklaştırıldı.


Kepez ilçesi Ünsal mahallesindeki NATO akaryakıt boru hattındaki patlamadan sonra yaklaşık 250 metrelik alana yayılan yangın ve alevler, itfaiye ve iş makinelerinin yoğun çalışmasıyla tamamen söndürüldü.


Patlamanın nedeni sondaj çalışması

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya'daki akaryakıt boru hattında meydana gelen yangının, hızlı tren çalışması için sondaj yapılırken meydana geldiğini bildirdi.

Vali Yardımcısı Turan Eren, yaptığı açıklamada, ''İlk bilgiye göre, hızlı tren yolu ile ilgili sondaj yapan firma çalışanları NATO'ya ait boruyu iki yerden deliyor. Ondan sonra yangın çıkıyor'' dedi.

Yangının söndürülmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini kaydeden Eren, şu bilgileri verdi:
''Patlama meydana gelmemiş ama yangın var. Alevlere köpük sıkılıyor. Yangını söndürmek için itfaiyeden 22 araç bölgede çalışıyor. Bir yandan da NATO yetkililerine yakıtın kesilmesi söylendi. Onlar da yakıtı kesti. Kısa sürede sonuç alacağımızı tahmin ediyoruz. İnşallah patlama meydana gelmez.''

Vali Yardımcısı Eren, boru hattında askeri uçaklar için yakıt pompalandığını kaydetti.

 

"Her türlü ihtimal olabilir"

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, NATO'ya ait akaryakıt boru hattında meydana gelen yangının etrafının çevrelendiğini belirterek, ''Yangın kontrol altına alındı diyebilirim'' dedi.

Pehlivan yaptığı açıklamada, alevlere çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edildiğini belirterek, ''Yangın, kontrol altına alındı diyebilirim. Kaza veya sabotaj gibi her türlü ihtimal olabilir ama şu anda olasılıklara bakmakla değil, sadece söndürmekle uğraşıyoruz'' diye konuştu.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Hulki Tuncer de, bölgede hiçbir çalışmaları olmadığını söyledi. Tuncer, ''Kaza, hızlı tren projesiyle ilgili müteahhit firmanın sondaj çalışması sırasında meydana gelmiş'' dedi.

Bu arada, alevler bölgedeki birkaç ağaca da sıçradı. Ancak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeyi çevreleyerek, yangının yayılmasını engellemek amacıyla önlem aldılar.

Bu arada, boru hattının delinmesine yol açan sondaj makinesinin yakınındaki borudan az da olsa akaryakıt sızmaya devam ettiği, ancak, hattın her iki yakasındaki ana vanaların kapatılarak, akaryakıt akışının durdurulduğu öğrenildi.

Yetkililer, boruda bulunan akaryakıtın sızmaya devam ettiğini, alevlere köpük sıkılarak, yayılmasının önlendiğini, iş makineleriyle de akaryakıtın üzerine toprak atılarak örtülmeye başlandığını belirttiler.

 

"Boru hattı NATO'ya ait"

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, NATO'ya ait akaryakıt boru hattındaki yangının, bölgede izinsiz sondaj çalışması yapan bir firmanın çalışması esnasında çıktığını bildirdi.

Vali Altıparmak yaptığı açıklamada, boru hattında patlama meydana gelmesinin söz konusu olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi:
''İzinsiz sondaj çalışması yapan bir firmanın, hattın geçtiği yeri bilmemesi yüzünden boru hattını delmesi sonucu kıvılcım çıkıyor ve kıvılcım yangına sebebiyet veriyor. Kesinlikle bir patlama söz konusu değil. Boru hattı NATO'ya ait. Olay meydana gelince NATO anında yakıtı kesti. Hatta ters emme sistemiyle yakıt boşaltıldı. Halen boruda kalan yakıt yanıyor. Birkaç saat içerisinde tamamen söndürülür. Ölen ya da yaralanan yok. Yangın kontrol altında. Yangının çevreye ya da ormana sıçraması söz konusu değil. Gerekli önlemler alındı.''


Üç kişi gözaltında

Bu arada, bölgede izinsiz sondaj çalışması yaptıkları bildirilen üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kimlikleri açıklanmayan şüphelilerin Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek, sorgulanmalarına başlandığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler