Nâzım'a armağan gecesi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) büyük şairin ölümünün 49. yıldönümünde bir kez daha Nâzım'ı dostlarıyla buluşturuyor.

Yayınlanma: 02.06.2012 - 12:14
Abone Ol google-news

“İyi ki doğdun Nâzım” sloganıyla “Nâzım’a Armağan gecesi: İyi ki doğdun Nâzım” başlıklı etkinlik bugün saat 20.30’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte pek çok sanatçı sözlerini, şarkılarını ve şiirlerini paylaşacak. Yönetmen, yazar Yılmaz Onay bu buluşma için NHKM’ye yolladğı mesajında, “Tiyatroları, operaları, baleleri, orkestraları özelleştirme iddiasıyla kapatmayı göze alabiliyorlar. Ama, Nâzım Hikmet’i yasaklarla ruhumuzdan silmeyi nasıl başaramadılarsa, bunu da başaramayacaklar” diyor.

Öte yandan, yönetmenliği Orhan Aydın’ın üstlendiği Nâzım Oyuncuları topluluğunun sahneye koyduğu “Martılar Ah Eder” adlı şiirli-şarkılı gösteri de yarın saat 20.30’da Antalya Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda sunulacak.

Eskişehir’de de anılıyor

Nâzım Hikmet, bugün Eskişehir’deki temsili mezarı başında da anılıyor.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesinde düzenlenen 11. Nâzım Hikmet Kuvayı Milliye Şehitleri Anma ve Kültür Sanat Şenliği kapsamında Nâzım Hikmet’in temsili mezarı başında yapılacak etkinlikte usta şairin şiirleri okunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler