Nazmiye Demirel hayatını kaybetti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel vefat etti. Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.

Yayınlanma: 27.05.2013 - 20:11
Abone Ol google-news

Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer tedavisi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde, 86 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hastaneye geldi. Hastane çıkışında gazetecilerin ricası üzerine açıklama yapan Süleyman Demirel yorgun ve üzgündü. Rahatsızlığı sebebiyle kamera ışıklarının açılmasına izin verilmeyen Demirel şunları kaydetti:

"Hekimlere ve tüm sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum. 4,5 sene onu ayakta tuttular. Allah rahmet eylesin"

Doktoru ölüm nedenini açıkladı

Nazmiye Demirel’in ölümüyle ilgili açıklamayı, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi doktorlarından Haldun Müderrisoğlu yaptı. Müderrisoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada ölüm nedeninin oksijen azalması ve kalp durması olduğunu açıkladı. Müderisoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Hastamız 4 Aralık 2010 tarihinden beri Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu. Bugün akşam üzeri kanda oksijen azalması ve kalp durması yaşandı. Tüm müdahalelere karşın 22.20'de hastamızı kaybettik.  Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da geldiler. Kendisi üzgün ama metanetliler. Kendisi üzgün ama iyi. En son Sayın Demirel ile sanıyorm 1,5-2 ay önce görüşmüşlerdi."

Nazmiye Demirel kimdir?

1927 yılında doğan Nazmiye Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948 tarihinde evlendi. 1993 yılında Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler