Nesin Vakfı'ndan çağrı: Aziz Dede o araziyi hep almak istedi
Nesin Vakfı'nın arazisinde havuzu, spor alanı, marangozhanesi, seramik atölyesi, meyve ağaçları ve iki ana bina yer alıyor. 14 dönümlük arazi tüm bu yerleşimleri kaldıramaz duruma gelince, Vakıf, arazisini 22 dönüme çıkarmaya karar verdi.
1973 yılında Aziz Nesin tarafından kurulan Çatalca'daki Nesin Vakfı, 14 dönümlük arazisine artık sığmıyor. Vakıf, arazinin hemen karşısındaki 8 dönümlük araziyi almak istiyor. Bu alım işlemi için ise 2 milyon liraya ihtiyaç var. Şimdiye kadar 400 bin lira toplandı. Yani 1 milyon 600 bin liraya daha ihtiyaç var. Bağışçıların ismi eğer alınabilirse yeni kampusta ölümsüzleştirilecek.
1995 yılında aramızdan ayrılan Aziz Nesin tarafından 44 yıl önce temelleri atılan Çatalca’daki Nesin Vakfı’nda şu aralar ‘büyüyebilme’ telaşı var.
1973’te; eğitim olanaklarından yoksun çocukların, tükettiğinden çok üreten, toplumsal sorumluluğu olan, özgüvenli ve özverili, kendini sürekli geliştiren, kendine ve dünyaya eleştirel gözle bakan, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için kurulan Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 14 dönümlük arazisi artık yetmiyor. Vakıf yönetimi, Aziz Nesin’in de hayattayken alabilmek için girişimde bulunduğu 8 dönümlük komşu çitfliği almak istiyor.
1 MİLYON 600 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR
2 milyon liraya satışa çıkarılan araziyi almak için Nesin ailesi ve vakıf yetkilileri seferber oldu. Şu ana kadar 400 bin lira toplandı. Vakıf arazisinin genişleyebilmesi için 1 milyon 600 bin liraya daha ihtiyaç var.
Ali Nesin bağışçılara mektupla seslendi.
“14 DÖNÜME ARTIK SIĞAMIYORUZ…”
Konuyla ilgili kampanya başlatan Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, bağıçılara yazdığı mektupla seslendi. Oğul Nesin mektubunda alınmaya çalışılan arazi ile ilgili bir anıya da yer verdi.
İşte Ali Nesin’in kaleme aldığı o mektup;
“Vakfımıza komşu arazi satılığa çıktı. Talibiz… Nesin Vakfı’nın şu anki arazisi artık dar gelmeye başladı. Havuzu, spor alanı, marangozhanesi, seramik atölyesi, müştemilatları, meyva ağaçları ve tabii ki iki ana bina bayağı yer kaplıyor, artık 14 dönüme sığamaz olduk. Arazimizi yüzde 50’den fazla artırarak 22 dönüme çıkarmak istiyoruz.
Almayı planladığımız arazinin üstünde iki katlı ve toplam 200 m2’lük bir ev, ayrıca bir ahır ve bir müştemilat var. Yüz dolayında meyva ağacı da cabası. Fiyatı uygun: 2 milyon TL.
Ama para olmayınca fiyat istediği kadar uygun olsun… Bizde böyle bir para yok tabii. Böyle zor durumlarımızda sizlere başvuruyoruz, başka kime başvuracağız ki? 2000 kişiden 1000 liralık bağışla Vakfımızı genişletebiliriz, daha çok çocuk daha ferah bir alanda büyüyebilir.
ESKİ ÖĞRENCİNİN MEKTUBU: AZİZ DEDE O ARAZİYİ HEP ALMAK İSTEDİ
Bağışçılarımızın adını mermer bir levhaya yazıp yeni arazimizin görünür bir yerine asacağız. Şimdi mezun olan çocuklarımızdan birinin araziyle ilgili hoş bir anısıyla bitireyim mektubu: “Aziz Dede yanı başımızdaki araziyi hep almak istedi. Defalarca el değiştirdi o arazi ama bir türlü alamadık. Ne zaman bir fırsat doğsa ya paramız olmazdı ya da sahibi bize satmak istemezdi. Ne de olsa korktukları ve her ne sebeple olursa olsun birlikte anılmak istemedikleri bir Aziz Nesin vardı karşılarında. Çocukluğumuzda komşu araziye topumuz kaçsa almaya korkardık. Nerdeyse meyvesine bakamazdık komşunun. Hatırlıyorum da bir gün tavuklarımız her nasıl olduysa çitin bir kenarından yol bulup komşunun bahçesine geçmişti. Bizleri sevmediği her halinden belli olan komşumuz yaşlıca teyze koşa koşa evinden fırlayıp: ‘Çabuk çekin o komünist tavuklarınızı bahçemden!’ diye bağırmıştı… Uzun süre komünisti bir tavuk türü sanmıştım! Neyse ki köprünün altından epey sular aktı, dünya biraz olsun normalleşti; artık komşuların sadece tavukları değil, çocukları da bizimkilere karışıyor…” diye çağrı yaptı.
ŞUAN Kİ KAPASİTESİ 40 KİŞİLİK
Nesin Vakfı 1982’den beri etkinliklerini sürdürüyor. Bugüne değin yüzlerce çocuğun eğitimini üstlenen ve onları hayata hazırlayan vakıfta şu anda 42 çocuk ve genç barınıyor ve okuyor. Nesin Vakfı’na genellikle ilkokul çağına girmemiş ya da yeni girmiş çocuklar kabul ediliyor. Çocuklar toplumda kendi başlarına ayakta durabilecek eğitim, beceri ve olgunluk düzeyine eriştikten sonra Nesin Vakfı’ndan kendi istekleriyle ayrılıyorlar.
İşte vakfın bağış için açtığı banka hesabının bilgileri;
Nesin Vakfı
Hesap No: 1042-0741176 İş Bankası Parmakkapı Şubesi
IBAN: TR280006400000110420741176
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- 6 asker şehit olmuştu
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi