15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip'i kaybeden Nihal Olçok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:
HAKİKAT UNUTULMAZ ...
İtin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır. Biz birşey yaşadık ve dünyanın gözü önünde. Seyreden ile Seyir eden aynı değildir. Biz seyir halindeyiz,seyredenleri birgün seyir edenler seyreder.

TAHLİYELERE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Olçok, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da etiketlediği paylaşımında Altan kardeşelr ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesini eleştirmişti. Olçok, 'Bu hızla benim hapse girişimi görürsün çünkü ibrelerin yönü değiştirildi. Belli mi olur, burası Türkiye!Dua edelim de şehitlere tazminat davası açılan ilk ülke olarak tarihe geçmeyelim. Makamınız âli olsun 15 Temmuz şehitleri...'' ifadelerini kullanmıştı.