Öğrencİler içİn yemek seferberliği

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin yaşamına son vermeden önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yemek kartımda 1 lira kaldı” demesi belediyeleri ve işletmeleri harekete geçirdi.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 21:18
Öğrencİler içİn yemek seferberliği
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Sibel Ünli’nin yaşamına son vermeden önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yemek kartımda 1 lira kaldı” paylaşımında bulunması belediyeleri ve gıda işletmelerini harekete geçirdi. Bu konuda çalışma yu¨ru¨ttu¨klerini duyurarak u¨niversite öğrencilerine yemek sağlamak için bir kampanyalar başlattı.

Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş bu¨nyesinde bulunan “Resto Cafe” adlı işletmesinde öğrencilere çorbayı 1 liradan satma kararı aldı. Uygulamanın haziran ayına kadar su¨receğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, öğrencilere yönelik sembolik fiyatlı bir menu¨ u¨zerinde de çalıştıklarını belirterek farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gu¨mru¨kçu¨, u¨niversitede okuyan öğrencilerin final haftasına girmeleri nedeniyle, ulaşım ihtiyaçlarının giderilmesi ve sıcak çorba dağıtılması için talimat verdi. Belediye ekipleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerini final sınavları boyunca, İZBAN Egekent çıkışından kampusa kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yolu yu¨ru¨memesi için çalışma başlattı. Ayrıca final sınavları boyunca u¨niversitede sıcak çorba dağıtılacak. Turgutlu Belediyesi öğrenciler için yeni bir uygulama başlattı. “Paylaştıkça Çoğalır, Paylaştıkça Aile Oluruz” projesiyle u¨niversite öğrencileri 3.5 TL’ye Koza Park Kafeterya’da tabldot yemek yiyebilecekler.

Menteşe Belediyesi tarafından her sabah öğrencilere u¨cretsiz olarak sunulan bir bardak sıcak çorba ikramı öğrencilerin yoğun ilgisini göru¨yor. Menteşe Belediyesi personeli tarafından Belediyenin Aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, her sabah 500 öğrenciye ulaştırılıyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gu¨mu¨ş, “Bizler için sıcak bir çorba, sıcak bir gu¨lu¨mse demek. Çu¨nku¨ biz belediye olarak sadece yol yapan, altyapı hizmeti veren bir kurum değil, aynı zamanda sosyal projeler ile insana dokunan hizmetler u¨reten bir kurumuz” dedi.

İzmir milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tu¨lay Bayır, maddi durumu olmayan u¨niversite öğrencileri için işyerinin yemekhanesini açtı. Bayır, sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Karabağlar bölgesinde bulunan öğrenci kardeşlerimden durumu olmayan karnı acıkmış olan kim varsa buyursun gelsin. Allah ne verdiyse hep birlikte yeriz. Misafirim olun. AS-EL Yapı Karabağlar Belediye’nin arkasında…” dedi. Öğrencilere yemek seferberliğine İzmir’de birçok gıda işletmesi de katıldı. Bornova’da bulunan Cafe Xpipe, işletmeye gelerek “misafirim” diyen her öğrencinin yemek ihtiyacını karşılayacaklarını duyurdu. Aynı ilçedeki Yeşil Elma Cafe adlı işletmede ihtiyaç sahibi yurttaşlara u¨cretsiz çorba ikramı yapacaklarını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler