Olay görüntülere yanıt sosyal medyadan: #NeYaptıBuDevletBize

Hakkari'deki operasyonda yere yatırılan bir grup işçiye polisin "Ne yaptı lan size bu devlet" dediği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yurttaşlar, görüntülerin ardından "#NeYaptıBuDevletBize" diyerek yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.08.2015 - 10:25
Abone Ol google-news

<video:340659>

Özel harekat timi olduğu belirtilen polis amirinin gözaltına aldığı yurttaşları, tehdit dolu sözlerle taciz ettiği görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu.

Bir polis amirinin, ters kelepçeyle yüz üstü yere yatırılan işçilere, "Ne yaptı ulan size devlet? Şerefsizler!" diyerek hakaret ettiği videonun 5 Ağustos 2015 tarihinde çekildiği iddia ediliyor.

BAŞBAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

"Ne yaptı ulan size devlet? Ne yaptı devlet? Hepiniz karşılığını göreceksiniz. Türk'ün gücünü göreceksiniz" şeklinde ifadelerin yer aldığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüntülere ilişkin inceleme yapılacağı belirtildi.

SOSYAL MEDYADA YANIT GECİKMEDİ

Büyük tepki çeken görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yanıt yine sosyal medya kullanıcılarından geldi. #NeYaptıBuDevletBize 'hastag'i altında, Gezi Parkı eylemlerinden, polisin ortantısız güç kullanımı ve 1990'lardaki çatışma ortamına kadar Türkiye'de akıllara kazınan fotoğraf ve haberler paylaşıldı.

İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazıları

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler