Özçekim için artık ellerinize ihtiyacınız yok

Intel’in global olarak düzenlediği ve herkesi giyilebilir teknolojiler için fikir ve proje üretmeye davet ettiği “Make It Wearable Yarışması”nın kazananı Nixie oldu.

Yayınlanma: 10.11.2014 - 11:04
Abone Ol google-news

Intel’in giyilebilir teknolojiler alanında yenilikçiliği teşvik etmek ve bu alanda yeni deneyimler yaratılmasına destek olmak için “Make It Wearable” adı altında global olarak düzenlediği yarışmanın sonuçları açıklandı. Yarışmada birinciliği kazanan, Intel’in Edison geliştirici platformu kullanarak üretilen Nixie, inanılmaz özellikleriyle özçekim kavramını baştan yaratıyor.

Artık özçekim için kamerayı tutmanıza gerek yok

“Make It Wearable” yarışmasının kazananı Nixie, bileğinize takabildiğiniz ve fotoğraf çekmek istediğinizde havalanıp, fotoğraf çektikten sonra da kendi kendine geri dönebilen çok özel bir giyilebilir kamera. Önceden geliştirdikleri uçan kamera fikrini bir adım daha ileriye götüren proje ekibi, Intel Edison geliştirici platformunu kullanarak Nixie’yi bir giyilebilir cihaz haline getirdi.

Nixie’nin havalanarak kullanıcıyı uzaktan izleyebilen kamerası sayesinde tüm kullanıcılar artık bir iskeleden denize atlarken, yolda yürürken ya da bir araç kullanırken en mükemmel açıdan özçekim yapabilme rahatlığına kavuşuyorlar. Nixie, fotoğraf çekimi sırasında hareketi durdurmaya ya da makinenin odağını ayarlamaya gerek duyulmadan en iyi görüntüyü elde edebiliyor.

“Make It Wearable”ın kazananları inovasyonda çığır açıyor!

Yarışmanın ikincisi ise 3 boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak uzuv kaybı yaşamış insanlar için kişiselleştirilmiş protezler üreten Open Bionics isimli proje oldu. 200 bin dolar ödül alan Open Bionics, ampute bireylerin protez ihtiyaçlarını bugüne kadarki en işlevsel ve tasarruflu şekilde karşılamalarına imkân veriyor.

“Make It Wearable”’ın üçüncüsü ise ProGlove isimli akıllı eldiven oldu. 100 bin dolar ödül kazanan proje, beden gücü kullanılan işlerdeki insan hatalarını sıfıra indirmek ve işçilerin iş kazası geçirmelerini engellemeye yardımcı olmak için tasarlandı.

 

Finans Sektörü Siber Saldırı Altında Kalacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler