Pakistan'da 'Muharrem' alarmı

Pakistan'da Muharrem ayında mezhep çatışması ve kışkırtıcı eylemleri engellemek için Şii nüfusunun yoğun olarak yaşadığı çok sayıda kentte güvenlik önlemleri en yüksek düzeye çıkarıldı.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 08:22
Abone Ol google-news

Pakistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Muharrem ayı ve Aşure günü nedeniyle Şii nüfusun yoğun olduğu 25'e yakın ilde güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Muharrem ayının 11. gününe kadar asker ve polislerin hassas bölgelerde görevlendirileceği, bu tarihe kadar yanıcı ve patlayıcı madde taşıyan araçların çok sıkı denetleneceği, bazı hastane ve itfaiye merkezlerinin alarm durumunda tutulacağı belirtildi.

Ayrıca, Şii camilerine karşı önceki yıllarda yapılan motosikletli saldırıların tekrarlanmaması için Muharremin 7 ile 10. günleri arasında motosikletlere ikiden fazla kişinin binmesinin yasaklandığı ve kritik bölgelere güvenlik kameralarının konulduğu belirtildi.

Alınan önlemler kapsamında Şii camilerinin kapılarına detektörler yerleştirilirken, mülteci kamplarındaki kontroller artırıldı. Bakanlık, şüpheli ve kimliği olmayan kişilerin göz altına alınacağını kaydetti.

Pakistan'da, önceki yıllarda Şiilere yönelik kanlı saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. 180 milyonluk ülkede nüfusun yüzde 20'sini Şiiler oluşturuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon