Patates kızartmasına AB standardı geliyor
Avrupa Birliği patates kızartması için standart getiriyor... Bu standarda göre, patates en fazla 175 derecede kızartılacak, rengi açık sarı olduğunda kızartma işlemi bitecek.
Yediden yetmişe herkes tarafından tüketilen patates kızartması için, Avrupa Birliği (AB) standart getiriyor. Bu standarda göre, patates en fazla 175 derecede kızartılacak, rengi açık sarı olduğunda kızartma işlemi bitecek.
175 derecede kızartılacak, açık sarı tonda olacak
Yeni yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte patates kızartmaları açık soru tonda olacak ve kızartma işleminde 175 derecenin üzerine geçilemeyecek.
AB Komisyonu, patates kızartmalarının yeni kurallara uygun olarak hazırlanıp hazırlanmadığının kontrol altında tutulması için patatesin doğal rengiyle kızartma derecelerine göre değişen renklerinin yer aldığı bir renk tablosu kullanılmasını talep ediyor.
Kansere yol açabiliyor
Tartışmanın odağında patates kızartması ve kahvenin yanı sıra çok farklı yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal nitelikli bir bileşen olan akrilamid yer alıyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, yüksek dozda akrilamidin kansere yol açabileceği görüşünü savunuyor.
En Çok Okunan Haberler
- 'Asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde...'
- Otopsi görüntüleri ortaya çıktı
- DİSK ve KESK Taksim'den vazgeçti
- İstanbul Valisi Gül'den 'gözdağı'
- Kıdem tazminatı için yeni formül
- Eylemcilere polis müdahalesi!
- Valilikten açıklama geldi
- Erkan Baş'tan polise: 'Bağırma'
- Dünya'nın ikizi bulundu!
- Özgür Özel, polislere çağrı yaptı!