Perinçek'e tutuklama istemi

Ergenekon soruşturması kapsamında savcılıkça sorgulanan 9 kişiden, aralarında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı ve birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in de bulunduğu 4'ü, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yayınlanma: 22.08.2011 - 12:50
Abone Ol google-news

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki grup halinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 9 kişi, Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından sorgulandı.

Cumhuriyet Savcısı Kansız, şüphelilerden İP Genel Başkanı ve birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ile Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü'yü tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti.

Kansız, ifadelerini aldığı Mehmet Bozkurt, İlyas Gümrükçü, Ruhsar Şenoğlu, Özlem Konar Usta ve Caner Taşpınar'ı ise serbest bıraktı.

Mehmet Perinçek'in de aralarında olduğu 4 şüphelinin nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanması bekleniyor.


ÖDP’den ziyaret

Alper Taş ve beraberindeki bir heyet dün ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) yöneticileri, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanlarına destek amacıyla 3 gündür İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı’nda bulunan Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin bulunduğu bina önünde açlık grevi yapan partili ve gazetecileri ziyaret etti. “Yaşasın devrimci dayanışma”,“Özgür basın, özgür Türkiye”,“Basına özgürlük, kahrolsun faşist dikdatörlük” sloganları ile karşılanan Alper Taş, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonun halkın haber alma özgürlüğüne yönelik saldırı olduğunu söyledi. Basın kuruluşlarına ve Anayasa’ya göre siyaset yapma hakkı olan İşçi Partisi’ne yönelik operasyonu şiddetle kınadıklarını belirten Alper Taş, şöyle devam etti:

“Ülkemiz gözaltında. Bir dava yaratmışlar herkesi o davanın içine sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kürt siyasetinin temsilcilerini ‘KCK’, devrimci sosyalistleri ‘Devrimci karargah’, ulusal düşünceye sahip insanları ise ‘Ergenekon’dan tutukluyorlar. Son gözaltılarla 12 Eylül referandumundan önce söylediğimiz yargı siyasallaşacak sözlerinin doğruluğu ortaya çıktı. AKP, siyasallaşan yargıyla kendi düşüncesinden olmayanları tutuklatıyor. Herkes çok kolay bir biçimde örgüt üyesi olabilir, aylarca yıllarca hapis yatabilir.Eskiden işkence ile imzalattırdıkları kağıtla örgüt üyesi yaparlardı, şimdi herkesi örgüt üyesi yapıyorlar. Bizler burada halkın haber alma hakkına sahip çıkmak, aynı zamanda AKP devletine karşı mücadelede mağdur olanların yanında yer almak için bulunuyoruz. Tutuklu bulunan arkadaşlarımız serbest bırakılsın.” Açıklamanın ardından Alper Taş, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi ile aynı binada bulunan İP’ne girerek yetkililerle görüştü.(Fotoğlar: Ali Açar)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler