Petrolden kaybettiğini, Hac'la kazanacak

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası gelirleri büyük ölçüde azalan Suudi Arabistan, Hac gelirlerini artırmayı planlıyor.

Yayınlanma: 29.03.2016 - 11:26
Abone Ol google-news

Körfez ülkesi açısından petrol ve doğal gazın ardından en önemli gelir kalemini teşkil eden hac döneminde ülkeye yaklaşık 2 milyon Müslüman ülkeyi ziyaret ediyor. Bu rakamın 2020'de 2,7 milyona çıkması bekleniyor.

Bussines HT'nin haberine göre, Suudi gazetesi Gazette'in haberine göre, Suudi Arabistan Turizm Komitesi Üyesi Abdulgani El-Ensari sektörün ülke ekonomisine katkısını artırmak için yeniden yapılandırılmasının önemini vurguladı.

Ekonomistlere göre Umre ve Hac için ülkeye gelenlerin sayısında ciddi artış potansiyeli var ve bu sektör genç Suudiler için önemli istihdam alanları teşkil edebilir. Turizm sektörü Suudi Arabistan GSYH'sine 22,6 milyar dolar katkı sağlarken, Hac ve Umre bu rakamın 12 milyar dolarlık kısmını oluşturuyor.

Ekonomist Abullah Katib Hac döneminin yıllık gelirini 5,3 ila 6,1 milyar dolar arasında olduğunu hesaplarken, bunun yüzde 40'ının konaklamadan, yüzde 15'inin hediyelik eşyadan, yüzde 10'unun ise yemek ve diğer hizmetlerden geldiğini belirtiyor.

Uzmanlar son dönemde Suudi Arabistan'ın parasının büyük bir kısmını kaybedeceği uyarısında bulunuyordu. Uluslararası Para Fonu'ndan ekonomistler, ülkenin yıllarca daha yüksek vergi ve düşük akaryakıt desteği vereceği tahmininde bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler