Polis eşliğinde cami etüdü

Ataşehir İçerenköy’de Evren Sitesi’nin kamuya terk ettiği yeşil alana cami yapacak olan Takva Derneği yetkilileri parselde zemin etüdü yapmaya polisle birlikte gitti. Yeşil alalarının dini tesis alanı olmasını mahkemeye taşıyan Evren Sitesi sakinleri de ağaç kesimi yapılmaması için nöbet başlattı.

Yayınlanma: 25.04.2014 - 09:09
Abone Ol google-news

1986 yılında Evren Sitesi tarafından yeşil alan olarak kamuya terk edilen arazi, yetki Ataşehir Belediyesi’nde bulunmasına karşın usule aykırı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliği ile dini tesis ve otopark alanı ilan edildi. 2.5 dönümlük alanı bugüne dek koruyan semt sakinleri, imar planlarının yürütmesinin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu. Yeşil alanı korumak için “change.org” sitesi üzerinden imza kampanyası başlatan sitenin kat malikleri protesto gösterileri gerçekleştirdi.

Açılan dava kapsamında bilirkişi heyeti geçen günlerde keşfe geldi. Ancak davanın sonuçlanmasını beklemeyen Siteler Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, dün zemin etüdü için yeşil alana gitti. Dernek yetkililerine, mahalle sakinlerinin protesto etme olasılığına karşı polis ekipleri de “destek” verdi. 50-60 yaşlarındaki semt sakinleri de ağaçlar kesilmesin diye nöbet tutmaya başladı. Çalışma boyunca bir polis otobüsü sitenin bulunduğu sokağın başında semt sakinleriyle birlikte bekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon