‘Reina saldırısının faili’ olduğu iddia edilen Mashrapov konuştu

TRT World, 'Reina saldırısı' failinin 28 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Iakhe Mashrapov olduğunu öne sürdü. TRT World'ün tüm dünyaya İngilizce olarak duyurduğu haber yanlış çıktı. Haberi silen TRT World sosyal medya paylaşımlarını da kaldırdı.

Yayınlanma: 03.01.2017 - 14:50
Abone Ol google-news

TRT World, Kırgızistan vatandaşı Iakhe Mashrapov’u Reina saldırısının faili diye duyurdu. Polis kaynaklarına dayandırılarak yapıldığı belirtilen haberde "Kırgızistan vatandaşı olan saldırgan, kasım ayında Kırgızistan’dan Türkiye’ye girdi ve aynı zamanda Suriye’de IŞİD saflarında eğitim gördü" diye belirtildi. Ancak TRT World'ün yaptığı haber yanlış çıktı.

Bu sabah İstanbul'dan Bişkek'e gelen Kırgız vatandaşı Mashrapov pasaportun kendisine ait olduğunu açıkladı. Görüntüsü yayınlanan teröriste benzerliğinden dolayı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığını ve 1 saatlik sorgunun ardından özür dilenerek serbest bırakıldığını söyleyen Mashrapov, "Ben Türkiye'de hiçbir şekilde terör eylemi yapmadım"dedi. 2011 yılından bu yana ticaret için Türkiye'ye sıklıkla gidip geldiğini söyleyen 28 yaşındaki Akhe Mashrapov'un açıklamaları Turmush adlı Kırgız Haber sitesi tarafından pasaportunun fotoğrafıyla birlikte yayınlandı.

TRT World haberleri sildi, sosyal medya paylaşımlarını kaldırdı 

TRT World, yaptığı hatanın ardından tüm dünyaya İngilizce olarak duyurduğu haberi sildi. Youtube sayfası da dahil olmak üzere bütün sosyal medya paylaşımlarını kaldırdı. 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler