Rektör Ayşegül Jale'den açıklama

Rektörlük seçimlerinde üçüncü sırayı alan ancak Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç konuştu: "Artık daha huzurlu olacağım"

Yayınlanma: 11.04.2014 - 14:17
Abone Ol google-news

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin, "Bunu hiç uygulayamaz bir Türkiye vardı. İnancımızın gereğini yerine getirememe konusunda içimizde hep bir eksiklik vardı. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye'de yasakları kaldırarak, bu normalleşme sürecini sağladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Saraç, rektörlük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, inançlı bir insan olduğunu belirterek, bu nedenle başörtüsü takmanın hep aklında olan bir konu olduğunu söyledi.

Bir süre öncesine kadar resmiyette böyle bir uygulamanın olmadığını hatırlatan Saraç, "Bunu hiç uygulayamaz bir Türkiye vardı. İnancımızın gereğini yerine getirememe konusunda içimizde hep bir eksiklik vardı. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye'de yasakları kaldırarak, bu normalleşme sürecini sağladıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Saraç, kamuda başörtüsü yasağının kaldırıldığı günden bu yana başörtüsü takmayı düşündüğünü ve istediğini ancak Türkiye'nin gündemine gelmeyi istemediğini kaydetti.

"Üniversite olarak icraatlarımızla gündemde olmayı arzu ediyoruz, şahsi hayatımızla ve inançlarımızla değil" diyen Prof. Dr. Saraç, o nedenle bu düşüncenin kendisini biraz engellediğini vurguladı.

"ARTIK DAHA HUZURLU OLACAĞIM"

Prof. Dr. Saraç, şöyle dedi:

"Baktım ki sonu yok. Artık bu bir eksiklikti. Bir tarafımız eksikti. Yaşamımda aslında hiç birşey değişmeyecek. Başörtüsü dışında zaten inancımın gereğini uygulamaya çalışan bir yapıdaydım. Sadece artık daha huzurlu olacağım. Çünkü hep bunun eksikliğini hissediyordum. O eksikliği tamamlamış olacağım. İçimdeki bu özlemi bilen herkesin tepkisi de gayet olumlu oldu. Herkes hayırlı olsun dileğinde bulundu. Çok sayıda rektörümüz aradı. Bunda emeği geçen sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımıza milletimiz adına normalleşme sürecini sağlamak konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye'de artık bu yasaklar kalktı. Artık inşallah bunlar haber dahi olmayacak. Belki bu son haber olacak."

"Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) bir rektörün başörtüsü takmasını nasıl değerlendirdiği" yönündeki soru üzerine Prof. Dr. Saraç, bu konuda hiç kimseyle görüşmediğini söyledi.

"TÜRKİYE ARTIK NORMALLEŞTİ"

"Türkiye artık normalleşti. Bu nedenle sayın milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız bu normal formattalar şu an. Belki bu da beni cesaretlendirdi" ifadelerini kullanan Saraç, bunun Türkiye'nin normalleştiğini gösterdiğini, bunların haber dahi olmaması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Prof. Dr. Saraç, "Bunun başka akademisyenler için emsal teşkil edip etmeyeceği" yönündeki soruya, "Belki içinde taşıyanlar, bugüne kadar cesaret edememiş olanlar açısından emsal olabilir" diye yanıt verdi.

Olumsuz hiçbir tepki almadığına dikkati çeken Prof. Dr. Saraç, "İçimde hep özlem duyduğum için aynaya baktığımda bu halimi beğeniyorum" dedi.

Saraç, "kariyerine etkisinin olup olmayacağı" yönündeki soruyu da "Kariyerimin en üst noktasına gelmiş durumdayım. O nedenle kariyer konusunda artık bir beklentimiz yok. Türkiye'de bu da aşıldı. Hiçbir seviyede inşallah bunlar kariyere engel olmayacaktır" şeklinde yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler