REYSAŞ GYO, hisselerinin yüzde 38.5'ini halka açacak

Türkiye'de depo geliştirmeye odaklanan gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Reysaş GYO, hisselerinin yüzde 38.5'inin halka arz edilmesinin planlandığı açıklandı. Halka arzdan sağlanacak gelirin depo yatırımlarında kullanılmasının hedeflendiği bildirildi.

Yayınlanma: 18.06.2010 - 12:24
Abone Ol google-news

Reysaş GYO'nun gelecek dönem hedef ve yatırım stratejilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, ekonomik büyümeyle beraber önümüzdeki 2 yılda toplam 800 bin metrekare modern depolama alanına ihtiyaç duyulacağının tahmin edildiğini söyledi. Döven, İstanbul'da 2.5 milyon metrekare büyüklüğündeki toplam depo stoğunun ancak yüzde 30'unu meydana getiren 750 bin metrekare büyüklüğündeki depoların A sınıfı olduğunu, Reysaş GYO'nun da A sınıfı depo hizmeti verdiğini belirterek, "Portföyümüzdeki arsalar üzerinde çeşitli projeler geliştireceğiz" dedi.
 

30 milyon dolarlık yatırım yapacak

Reysaş GYO'nun 2011'in sonuna kadar mevcut 200 milyon TL'yi aşan protföy değerine yaklaşık 30 milyon dolar daha yatırım yapılmasının hedeflendiğini açıklayan Döven, depo yatırımlarında İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'de de yatırımları artırmak istediklerini vurguladı. Ulusal ve uluslararası birçok markaya, sektörlerine göre farklılaştırılmış üç türlü depo ile hizmet verdiklerinin altını çizen Döven, bunları genel lojistik, tarımsal amaçlı ve soğu hava bölümlerini içeren gıda depolaması şeklinde sıraladı.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Döven, Reysaş GYO'nun butik depo üretip üretmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Evet ancak çok büyük depo ihtiyacı var. Öncelikle bu pazarı doyurmamız lazım. İhtiyaç karşılandıktan sonra ihtisas depolarına da gideceğiz" yanıtını verdi. Depoda, 30 milyon dolarlık yatırımın alışıp aşılmayacağına ilişkin olarak Döven, "İhtiyaç olduğunda üzerine çıkma ihtimalimiz var "dedi.

Reysaş GYO'nun halka arz tarihinin sorulması üzerine Döven, "Henüz İMKB ve SPK'dan izinlerin alınmasını bekliyoruz. Tarih, gerekli izinlerin alınmasından sonra netleşecek" açıklamasında bulundu.
 

Fiyat aralığının 1.00 ile 1.30 TL arasında olması bekleniyor

Toplantıda verilen bilgilere göre,12 Mayıs 2010 tarihli yönetim kurulu toplantısında Reysaş GYO'nun sermayesinin 104 milyon 500 bin TL'den, 170 milyon TL'ye yükseltilmesine, mevcut hissedarların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanarak, yeni ihraç edilecek B Grubu hisselerin tamamının halka arz edilmesine karar verildiği bildirildi. Buna göre, Reysaş GYO'nun yüzde 38.5 oranında hissesinin halka arz edilmesiin planlandığı, ek satış hakkının kullanılması durumunda halka arz edilmesi planlanan hisse oranının yüzde 44.3 düzeyine ulaşacağı belirtildi.

Reysaş GYO'nun, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün yapılan açıklamasında da İMKB ve SPK'nın gerekli izinleri vermesi durumunda gerçekleşecek halka arzda fiyatın 1,00 - 1,30 TL aralığında olmasının planlandığı bildirildi. İMKB ve SPK'nın izin vermesi durumunda yapılacak halka arzda bu fiyata göre, ek satış hakkı dahil halka arz büyüklüğünün 75 milyon TL ile 98 milyon TL aralığında oluşmasının beklendiği kaydedildi. Halka arz sonucunda Reysaş GYO'nun şiket değerinin 170 milyon TL ile 221 milyon TL aralığında oluşmasının hedeflendiği, Reysaş GYO'nun portföyünde şu anda 27 adet gayrimenkul bulunduğu, 11 ilde depoculuk hizmeti verdiği bilgisi verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler