Salda'da yetki bakanda! Ne olur siz korumayın

Salda Gölü’nün millet bahçesi yapılması için ilk adım atıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi kararına göre, bölgedeki planlar için Çevre Bakanlığı yetkili kılındı. Daha önce başlanan inşaatlar sürecek.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 22:55
Abone Ol google-news

Burdur’un Yeşilova ilçesinde doğa güzellikleriyle ve beyaz kumlarıyla ünlü Salda Gölü’nü “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi kararı yayımlandı. Yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada, Salda Gölü’nün alanının 44 kilometrekare olduğuna işaret ederek “Salda Gölü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak kabul edildiğinde, göl alanı ile birlikte yaklaşık 295 kilometrelik alan koruma altına alınacak. Millet bahçesi de işte bu 295 kilometrelik alan içerisinde yer alacak” demişti. Kurum’un açıklamalarının ardından ilk adım da atıldı.

Bazı alanların “Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi” olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Daha önce onaylı planlarına veya mevzuata uygun olarak ruhsat almış ve inşaatı su basman seviyesinde tamamlanmış yapıların inşaatına ruhsat ve eklerine göre aynen devam edilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler