Şampiyona rekorla başladı!

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde, erkekler sırıkla atlama dünya rekortmeni Renaud Lavillenie şampiyona rekorunu da kırmayı başardı.

Yayınlanma: 18.03.2016 - 11:00
Abone Ol google-news

Portland'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde sırıkla yüksek atlama müsabakaları yapıldı. Erkeklerde salon dünya rekorunu elinde bulunduran Renaud Lavillenie'nin şampiyonluğa ulaşması için sadece 2 atlayış yeterli oldu.

Fransız oyuncu ilk denemesinde 5.75, ikinci denemesinde de 5.90'ı sorunsuz atladı. En yakın rakibi Sam Kendricks'in 5.80'de kalmasının ardından altın madalyayı garantileyen Lavillenie, bu noktadan sonra şampiyona rekoruna gözünü dikti.
Henüz ilk denemesinde 6.02'yi geçen Lavillenie, Steven Hooker'ın 2010 Doha'da elde ettiği 6.01'lik şampiyona rekorunu tarihe gömdü. 29 yaşındaki oyuncunun hedefinde bu sefer, kendisine ait olan 6.16'lık dünya rekoru vardı. Fakat Lavillenie, üç denemesinde de 6.17'yi atlayamadı ve müsabakayı 6.02'lik derecesiyle tamamlayarak altın madalyaya uzandı. Müsabakada Birleşik Amerikalı Sam Kendricks 5.80'le gümüş madalya kazanırken, 5.75'lik derecesiyle Polonyalı Piotr Lisek podyumu tamamlayan isim oldu. (eurosport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler