Sanat Kurumu tiyatroda 'farklı' olana ödül verdi

Sanat Kurumu 2009-2010 Sezonu Tiyatro Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

Yayınlanma: 23.06.2010 - 13:11
Abone Ol google-news

Sanat Kurumu 2009-2010 Sezonu Tiyatro Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Atila Sav, Gülşen Karakadıoğlu, Dr. Türel Ezici, Doç. Dr. Filiz Elmas, M. Nurkut İlhan, Şenol Tiryaki, H. İlker Çetin, Ali Rıza Kars ve Atila Gürçay'dan oluşan seçici kurul tarafından oluşan seçici kurul, bu yılın kazananlarını seçti. Buna göre, "En İyi Oyun Yazarı" ödülü, Devlet Tiyatrolarını(DT) 60. yılı nedeniyle dünya prömiyeri yapmış olan eserlerden Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen "Gizler Çarşısı" adlı oyunun yazarı Turgay Nar'a ve Ankara Ekin Tiyatrosu'nda sahnelenmiş olan "Heccav" oyunu yazarı Semih Çelenk'in oldu. Konya DT tarafından sahnelenen "Gılgameş"ın yazarı Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur ile Ankara DT tarafından sahnelenen "Krem Karamel"in yazarı Zeynep Kaçar da "Övgüye Değer Oyun Yazarı" oldu.

"En İyi Yönetmen" ödülü, Ankara'da Dip Sahne yapımı "Mojo" oyunuyla, "bilinenden farklı bir tiyatro mekanını özgün bir yaklaşımla değerlendiren" İlham Yazar'a verildi. "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne de "Mojo" adlı eserde sergilediği "ince nüanslı" oyunculuk nedeniyle Nusret Şenay değer görüldü.

"En İyi Kadın Oyuncu" ödülü, Ankara DT yapımı "Kerbela"da, korobaşındaki farklı anlatımıyla Rengim Samurçay'ın oldu. Oyun atölyesinin "7 Shakespeare Müzikali" yapımının 4 soytarısı, Evrim Alasya, Seren Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan da "Övgüye Değer Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. "Övgüye Değer Erkek Oyuncu" ödülü de "Kerbela" adlı oyundaki İmam Hüseyin yorumuyla Erdinç Gülener'e verildi.

"En İyi Sahne Tasarım" ödülüne, Ankara DT yapımı "İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar" oyunundaki çalışmasıyla Funda Karasaç, "En İyi Giysi Tasarım" ödülüne, "7 Shakespeare Müzikali"ndeki 'esprili' çalışmasıyla Bengi Günay, "En İyi Işık Tasarım" ödülüne "Kerbela"daki ayrıntılı çalışmasıyla Yakup Çartık, "En İyi Müzik Ödülü"ne de "Kerbela" için yaptığı başarılı müzik nedeniyle Tahsin İncirci değer görüldü.

"En İyi Yayın Tasarım Ödülü" ise DT'nin 60. yıl dönümü nedeniyle dünya prömiyeri yapılan yerli oyunların afişlerinin yaşayan görsel sanatçılar tarafından hazırlanması yönünde 'özenli çabalar harcayan' DT Genel Müdürlüğü'ne verilmesi kararlaştırıldı. "En İyi Yapım" ödülüne Stüdyo Sahne'de sunulan Sevim Burak'ın yazdığı "İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar" oyununda seyirci ve sahne mekanlarının kullanımındaki çarpıcı deneysellik nedeniyle Ankara DT layık görüldü.

"Jüri Özel" ödülü ise tiyatro sektörüne hizmet eden, son dönemde opera ve bale sanatını da kapsamı içine alan "Sahne" dergisinin oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler