Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anıldı

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında geçen yıl bugün terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 10:09
Abone Ol google-news

<video:507479>

Geçen yıl bugün İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C mensubu teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Eyüp Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı. Anma töreninde Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Kiraz'ın yakınları ve görev arkadaşları katıldı.

“ONLAR ÜZÜLSÜNLER, BİZ ÜZÜLMÜYORUZ"

Savcı Kiraz'ın başında Kuranıkerim okunda ve dualar edildi. Anmanın ardından baba Hakkı Kiraz kısa bir açıklama yaptı. Kiraz, “Bir yıl geçti biz aynı yerdeyiz. Çok şükür bu manzarayı görüyorsunuz. Vatan sağolsun. Eğer vatanın birlik ve beraberliği söz konusu ise her şey teferruattır. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Biz inanmışız, biz haktan geldik, hakka gideceğiz. Evet onlar 'öldürdük' dediler. Bakınız ayeti kerimenin mealine ne kadar uygun; ölmemiştir, buralardadır, her yerdedir, Türkiye'nin her yerinde. Böldürenler ölmüşlerdir, o ölümsüzlüğe gitti. Onlar düşünsünler, şu manzaraya bir bakın, ne kadar güzel bir manzara. Çok şükür, metanetimizi koruyoruz, inanıyoruz, inanmışız da, üzülmüyorum da. Elhamdülillah diyorum. Onlar üzülsünler, biz üzülmüyoruz. Demek ki ölmemiştir, her yerdedir. Ayetin mealine uygun yaşıyoruz, elhamdülillah Allah'ta yaşamaya devam ettirsin" şeklinde konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Anma sırasında mezarlığın içinde ve dışında polis tarafından güvenlik önlem alındığı görüldü. Anma töreninin ardında, mezarlıkta, lokum, mezarlığın girişinde ise lokma dağıtıldı.

 

 

ı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler