Şekerden sonra pudra

Kullanım alanlarını genişletip tüketimini artırmak amacıyla daha önce güzellik çayı, siyah ve yeşil çay tableti, siyah çay kapsülü, yeşil çay şurubu ve şekeri üreten ÇAYKUR, bu kez pastacılık sektörü için yeşil çay pudrası üretti.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 08:59
Abone Ol google-news

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, çay sektöründe rutin hizmetler ve çalışmaların yanında Ar-Ge çalışmalarına da önem verdiklerini, çayın klasik tüketimin yanı sıra farklı sektörlerde de kullanılması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Çayın yaprağından tohumuna kadar her bölümünden faydalanma yoluna gittiklerini vurgulayan Yüce, ''Yeşil ve siyah çay gibi ürünlerin haricinde katma değeri yüksek ürünler üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çaydan yükte hafif, pahada ağır ürünler üretmeye çalışıyoruz'' dedi.

Bu kapsamda daha önce güzellik çayı üretiklerini, bu ürünü kısa bir süre içinde piyasaya süreceklerini anlatan Yüce, ayrıca, numunelerini ürettikleri siyah ve yeşil çay tableti, siyah çay kapsülü, yeşil çay şurubu ve şekerinin seri üretiminde son aşamaya geldiklerini bildirdi.
Yüce, bu çalışmaların dışında yaklaşık 3 yıldan bu yana TÜBİTAK ve Akdeniz Üniversitesi ile yaptıkları çalışmalar ile yeşil çayın pastahane sektöründe kullanılması konusunda da son aşamaya geldiklerini anlatarak, şunları söyledi:

''Çalışmalarımızla çayın pastahane sektöründe de kullanılmasının önünü açacağız. Bu alanda yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Numune üretimini gerçekleştirdik. Üretilen yeşil çay pudrası ile çay, pastahane sektörüne de girmiş olacak. Böylece yeşil çaylı kek, pasta gibi ürünler tüketicilerimizin beğenisine sunulacak. Bu çalışmalarla çayın kullanım alanlarını genişletmiş olacağız. Daha önce üretilen yeşil ve ve siyah çaylı dondurma oldukça beğeni kazanmıştı. Yeşil çay pudrasının da beğeni kazanacağına inanıyoruz.''

Yüce, çayın tohumundan yağ ürettiklerini de ifade ederek, ''Bu yağ kozmetik sanayisinde kullanılabilecek. Bu ürünümüzü geliştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler