Sigara içmeyen kadınlarda obezite riski daha yüksek

BBC'nin yansıttığı bir araştırma, sigara içmeyen kadınların obez olma ve obeziteye bağlı hastalıklardan ölme ihtimalinin sigara içen kadınlardan daha yüksek olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre ayrıca, düşük gelir grubundaki sigara içmeyen kadınların yaklaşık yüzde 70'inin obez olduğu belirlendi.

Yayınlanma: 30.06.2011 - 09:19
Abone Ol google-news

Renfrew and Paisley araştırmasında, 1972-1976 yılları arasında seçilen yaklaşık 8 bin kadının yüzde 40'ının hiç sigara içmediği belirtilerek, sigara içenlerle karşılaştırıldığında sigara içmeyenlerin yüzde 60'ının aşırı kilolu olduğu ya da obez olduğuna dikkat çekildi.
 

Sigara içmek daha güçlü bir risk faktörü

BBC'nin yansıttığı, İskoçya sağlık geliştirme kurumu NHS Health'de görev yapan Dr.Laurence Gruer tarafından yönetilen araştırmada, fazla kilonun erken ölümleri harekete geçirmede çok büyük katkısı olduğuna dikkat çekilerek, yine de uzmanların sigara içmenin obeziteden daha güçlü bir risk faktörü olduğunu söylediği vurgulanıyor.
 

Düşük gelirli sigara içmeyen kadınların yüzde 70'i obez

British Medical Derdisinde yayınlanan 45-65 yaşındaki kadınların incelendiği araştırmada, düşük gelir grubundaki sigara içmeyenlerde obezite oranının yüksek olduğunun bulunduğu belirtilerek, bu kadınların yaklaşık yüzde 70'inin aşırı kilolu ya da obez olduğu ifade ediliyor.

Haberde, Dr. Gruer'in obez olan kişilerin diyabet, kalp krizi ya da felçten ölmesinin daha muhtemel olduğunu söylediğine dikkat çekilerek, "Eğer yoksul bir çevrede yaşıyor ya da işçi sınıfından geliyorsanız sağlığınız ne yaparsanız yapın daha kötü olacaktır" görüşlerine yer veriliyor.
 

İştah kesmek için sigara içenlerin sayısı azaldı

Araştırmalar ayrıca, son zamanlarda sigara içen kadın sayısının düşmesinin obezite seviyesinin artmasına doğrudan bir etkisinin olabileceğini belirtirken, iştahını kesmek için sigara içenlerin sayısının azaldığı ileri sürüyor.
 

Sigara içmeyen yoksullar için uzun hayatın sırrı sağlıklı yaşam tarzı

Düşük meslek gruplarından gelen sigara içmeyen kişilerin eğer sağlıklı bir yaşam tarzları varsa erken ölme olasılığının bulunmadığı da belirtilerek, Dr. Gruer'in, "Ortalamanın altında bir gelir kazanıyorsanız ve dezavantajlı bir bölgede yaşıyorsanız dahi eğer hiç sigara içmeden ve kilonuzu makul sınırlarda tutuysanız, hala uzun ve sağlıklı bir hayat bekleyebilirsiniz" sözlerine yer verildi.




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon