Şike davası ertelendi... Helvacı ve Arıboğan tanık olarak çağrılacak

Yenileme kararı verilen Şike Davası’nda ikinci duruşma yapıldı. Aziz Yıldırım sağlık sorunu nedeniyle duruşmaya katılmadı. Temmuz ayına ertelenen mahkemede, İlhan Helvacı ile Lutfi Arıboğan'ın tanık olarak çağrılmasına karar verildi.

Yayınlanma: 28.04.2015 - 12:46
Abone Ol google-news

Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi’nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda başlayan davaya Aziz Yıldırım katılmadı. Aziz Yıldırım'ın sağlık raporu okundu. Bu nedenle duruşmaya katılmadığı belirtildi.

Dava sanıkların ve avukatların verdiği yoklamayla başladı. Dönemin Beşiktaş Kulübü yöneticisi Serdar Adalı duruşmada, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedi. Tayfur Havutçu ise istediğini söyledi.
Müdahillerden Altay ve Fenerbahçe Kulüpleri duruşmaya katılmadı. Müdahil Bucaspor ve Trabzonspor vekillerinin beyanları alındı. Trabzonspor vekili Cihan Oskay ve Lokman Yanık ile ilgili ifadelerin dinlenmemesini istedi. Tapeler kabul edilsin talebi dile getirildi.

Avukat Ali Rıza Dizdar okuduğu örnek dava dosyasını isteyen Trabzonspor vekiline "32. Asliye Ceza da gelsin mi?" dedi.  Haldun Şenman'ın avukatları, Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın huzurda ifadeye çağrılması talebini yenileyerek mahkemeden bu konuda bir karar verilmesini istedi.

Yusuf Turanlı'nın avukatı, müvekkilinin iki silahından birinin antika diğerinin de hatıra amaçlı saklandığı ve hiç kullanılmadığı konusunda tanıklık içim Turanlı'nın eşinin tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukat ayrıca Cengiz Zülfükaroğlu (eski BJK yöneticisi) ve Abdullah Avcı'nın da dinlenmesini talep etti.

 Avukat Ersan Şen, "Soruşturmayı yapan kolluk tutuklu. Bunların delilleriyle yargılanacaksak sorun var, kusura bakmayın. Gözünüzü açın, hafta sonu yaşananlar ortada. Burada yargılama yapılamaz. İsteyen istediği kanunu uyguluyor. Bu süresin sonu yok. Kaldırılan Özel Yetkili Mahkemeler yargıladı bizi. Yargılamalar dürüst değildi" ifadelerini kullandı.

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı da olan Şen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var..."

Dava 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Mahkeme, gözlemci ve hakem raporlarının celbine, İlhan Helvacı ile Lutfi Arıboğan'ın tanık olarak çağrılmasına karar verdi. Davaya müdahil olmak isteyenlerin talepleri reddedildi.  Mahkeme Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri reddetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler