Sümer Tilmaç'ın kızı babası hakkında konuştu

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ünlü oyuncunun kızı Hande Tilmaç, babası için "İstediği gibi yaşadı, istediği gibi ayakta öldü" dedi.

Yayınlanma: 14.06.2015 - 12:18
Abone Ol google-news

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sümer Tilmaç'ın ölümü Türkiye'yi yasa boğdu. Ünlü oyuncunun şok yaşayan kızı Hande Tilmaç bir gazeteye duygularını anlattı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Sedat Peker'in düğününde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Sümer Tilmaç, bugün son yolcuğuna uğurlanıyor. Usta oyuncu, Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"İSTEDİĞİ GİBİ YAŞADI, İSTEDİĞİ GİBİ ÖLDÜ"

Hâlâ olayın şokunu yaşayan kızı Hande Tilmaç ölümün çok ani olduğunu söyleyerek ''Şoktayım, bana hâlâ seyahate çıktı gibi geliyor. Çok üzgünüm zamansız bir ölüm oldu. İstediği gibi yaşadı istediği gibi öldü, ayakta öldü" açıklamasını yaptı.

KALP VE AKCİĞER YETMEZLİĞİ

Etiler'deki bir hastaneye kaldırılan ve 40 dakika geç gelen ambulans yüzünden hayatını kaybettiği iddia edilen Tilmaç'ın doktorları ise konuya açıklık getirdi. Hastaneye ulaştığında şuuru kapalıydı diyen doktorlar, ''Tilmaç'ın kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Oyuncu, yapılan 1 saat 40 dakikalık ileri yaşam desteğine rağmen 21.40 itibarıyla hayatını kaybetti" dedi. Usta oyuncu, geçen ocak ayında da kalp ve akciğer yetmezliği nedeniyle geçen Antalya'da hastaneye kaldırılmıştı.

"GENÇ NESLE ÖRNEK OLDU"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sümer Tilmaç'ın vefatı dolaysıyla taziye mesajı yayınladı:

''Türk sinemasına büyük katkıları olan Tilmaç, oyunculuğu ve kendine has üslubuyla genç nesile örnek olmuş bir sanatçımızdır. Sanatımıza yaptığı hizmetin yanı sıra örnek kişiliğiyle de hep farklı bir yere sahip olacaktır. Tilmaç, her zaman hasretle anılacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon