'Suruç katliamı'nın yıl dönümü öncesi Şanlıurfa Valiliği'nden etkinlik yasağı
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen, 33 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısının yıl dönümü öncesi, kentte düzenlenecek her türlü etkinlik Valilik tarafından yasaklandı.
Kobani'ye yardım götürmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada, IŞİD'li canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş 104 kişi de yaralanmıştı. Saldırının yıl dönümü öncesi, kentte düzenlenecek her türlü etkinlik Valilik tarafından yasaklandı.
Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, yasağın genel asayiş ve kamu düzeninin korunması amacıyla alındığına dikkat çekilerek şöyle denildi:
"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi adına, Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesine istinaden, yapılması muhtemel her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm açık alanlardaki etkinlikler, 18 Temmuz 2019 saat: 08.00 ile 25 Temmuz 2019 saat: 23.59'a kadar il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır."
<haber-yatay:1032841,1066811,1233092,1148723 >
Video Haberler
-
Ünlü Twitch yayıncısını Beyoğlu'nda çiçekçi çocuk ısırdı
-
Hanife'yi otobüs terminalinde katleden erkek tutuklandı
-
Dedesinin kullandığı traktörün altında kalıp öldü
-
'Türkiye dünyada ilk defa sandıkta...'
-
Mısır'da kilise yangını: Ölenler ve yaralananlar var
-
İzmir'de 8 bin yıllık parmak izi bulundu
-
Pakistan’da kamyon yolcu otobüsünün üzerine devrildi
-
İtfaiyeden 'Balıklı Rum Hastanesi' raporu
-
Çatalca'da tarlada erkek cesedi bulundu
-
Kuru bamya gram altınla yarışıyor
En Çok Okunan Haberler
-
'3 karanlık yapı var'
-
Erdoğan ayrıntısı dikkat çekti
-
En başarılı belediye başkanı belli oldu
-
AKP'den peş peşe istifalar!
-
İş insanı, otel odasında ölü bulundu
-
Motorine dev zam yolda
-
'2023 seçimleri için yapılan anketlerde...'
-
Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na büyük fark!
-
Arınç'tan dikkat çeken mesaj
-
KYK'den 'fotoğraf' açıklaması