Tecavüzcü hücrede intihar etti

Hindistan'da genç bir kadının toplu tecavüze uğradığı otobüsün şoförü olan şüpheli, tutulduğu hapishanede intihar etti. Ram Singh, tecavüz çetesinin lideri olarak yargılanıyordu.

Yayınlanma: 11.03.2013 - 09:19
Abone Ol google-news

Hindistan'ı ve dünyayı ayağa kaldıran tecavüz davasının baş şüphelisi Yeni Delhi'deki Tihar cezaevindeki hücresinde kendini asarak intihar etti.

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Jyoti Singh Pandey'e 6 erkek bir otobüste tecavüz ettikten sonra aşağı atmıştı. Günlerce hastanede yaşam mücadelesi veren genç kız hayatını kaybetmişti. Hindistan ve dünyanın yakından izlediği tecavüz davasının baş şüphelisi 33 yaşındaki Ram Singh cezaevindeki hücresinde asılı bulundu.

Tecavüz çetesinin lideri Ram Singh cezaevinde kendini astı. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki yüksek güvenlikli Tihar cezaevinde kendini asarak intihar eden Ram Singh'in çarşafla yaşamına son verdiği belirtildi.

Tecavüz çetesinin lideri olarak yargılanan otobüs şoförünün ölüm cezasına çarptırılması bekleniyordu. Hindistan'ı ayağa kaldıran tecavüz, Aralık ayında başkent Yeni Delhi'de yaşanmıştı. Genç kadın, tecavüzün ardından yaşamını yitirmiş, olayla ilgili 6 kişi yakalanmıştı.

 

İçişleri Bakanı: Büyük bir hata

Hindistan İçişleri Bakanı Suşilkumar Şinde, geçen yıl genç bir kadına otobüste toplu tecavüz etmek ve ölümüne yol açmakla suçlanan 5 sanıktan birinin cezaevinde ölümünün ''büyük bir hata'' olduğunu bildirdi.

Şinde, sanıklardan otobüs şoförü Ram Singh'in cezaevinde ölümünün büyük bir güvenlik hatası olduğunu, hükümetten diğer sanıkların güvenliğini artırmak için başka önlemler talep edeceğini belirtti.

Başkent Yeni Delhi'de basına açıklama yapan İçişleri Bakanı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını vurgulayarak, ''ilk belirlemelere göre Ram Singh'in intihar ettiğini, ancak nihai sonucun beklendiğini'' ifade etti.

Tihar Cezaevi yetkilileri, Ram Singh'in kıyafetlerini kullanarak sabah kendini astığını açıklamıştı. Yetkililer, ayrı binalarda ayrı hücrelere yerleştirilen Ram Singh ile diğer sanıkların intihar etmesini önlemek için cezaevinde sıkı güvenlik önlemleri alındığını belirtmişti.

Ram Singh'in avukatı, müvekkilinin ölümünden cezaevi yetkilileri ile güvenlik güçlerini sorumlu tutmuştu. Sanıkların avukatları, daha önce de polisi, müvekkillerine itiraf etmeleri için şiddet uygulamakla suçlamıştı.

Yeni Delhi'de 23 yaşındaki genç kadın, 16 Aralık'ta erkek arkadaşı ile bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğramıştı. Genç kadının erkek arkadaşını da metal bir çubuk ile darp eden sanıklar, daha sonra ikisini yol kenarına bırakıp kaçmıştı. Ağır yaralanan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesi, Hindistan'da geniş çaplı protestolara neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler