THY Dakar yerine Dakka'ya götürdü

Türk Hava Yolları'ndan (THY) telefonla bilet satın alan ABD'li çift, Afrika yerine Asya'ya gönderildi.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 13:40
Abone Ol google-news

ABD'li Sandy Valdiviseo ve eşi Tiet Vo, Senegal'ın başkenti Dakar'da bulunan bir arkadaşlarını ziyaret etmek için THY'den telefonla bilet aldı. Kodlamadan kaynaklanan bir hata nedeniyle ABD'li çift Dakar yerine Bangladeş'in başkenti Dakka'ya gönderildi.

Amerikan Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Sandy Valdivieo, ABD'nin Los Angeles kentinden THY uçağına bindiğinde, yolculuklarının nerede sonuçlanacağını biliyordu. Eşiyle birlikte Senegal'ın başkenti Dakar'da bulunan arkadaşlarını ziyaret edeceklerdi.

Biletlerini telefonla aldıkları için THY çalışanının yaptığı "kodlama" hatasından haberleri olmadan uçaklarına binmişlerdi. THY uçağı İstanbul'a ulaştığında her şey planları dahilinde ilerliyordu.
 

Biletlerindeki havaalanı kodları "LAX-IST" ve "IST-DAC" olarak yer alıyordu. ABD'li çift, "DAC" kodunun "Dakar" için olduğunu düşündü. İstanbul'da 4 saatlik bir bekleyişten sonra uçaklarına binerek Senegal'ın başkenti Dakar'a doğru yol alacaklarını hayal ediyorlardı.

Uçakta hostes, "Dakar" yerine "Dakka"yı söylediğinde ise bu durumun telaffuzdan kaynaklandığını düşünerek, hiç kuşkulanmadılar. Uçak havalandıktan sonra uykuya dalan çift bir süre sonra, haritadan uçağın rotasını gördüklerinde kelimenin tam anlamıyla şoke oldular. Bindikleri uçak Bangladeş'in başkenti Dakka'ya gidiyordu.

ABD'li Sandy Valdiviseo ve eşi Tiet Vo, Bangladeş'in başkenti Dakka'da 12 saatlik bir konaklama sonrası THY tarafından İstanbul'a ve buradan da Senegal'ın başkenti Dakar'a gönderildi.

ABD'li çiftin valizleri ise iki gün sonra Dakar'a gönderildi.

Hatasını kabul eden THY, çiften özür dileyerek, iki bilet hediye etti. ABD'li çifti, hediye biletlerle istedikleri yere, istedikleri zaman uçabilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler