Topuklu ayakkabı giymek için bacağını kestirdi

ABD’de bacağındaki doğuştan gelen hastalık nedeniyle topuklu ayakkabı giyemeyen genç kız protez taktırdı.

Yayınlanma: 30.11.2013 - 10:20
Abone Ol google-news

ABD’nin New York kentinde yaşayan Mariah Serrano adlı genç kadının doğuştan “yumru ayak” rahatsızlığı vardı. Bu rahatsızlık Serrano’nun normal yürümesine ve standart ayakkabılar giymesine izin vermiyordu.

Moda dünyasıyla yakından ilgilenen genç kadının en büyük tutkusu ise birçok yaşıtı gibi topuklu ayakkabı giyebilmekti. Serrano 21 yaşına geldiğinde bu isteğini yerine getirmek için çok radikal bir karar aldı. Genç kadın ciddi bir operasyon geçirererk, bacağını diz altından kestirdi.

Hazırlanan yeni protezle yaşamını sürdüren Serrano, yeni bu protez üzerine istediği topuklu ayakkabıları da giymeye başladı.

Bir giyim şirketinde sosyal medya sorumlusu olarak çalışan Serrano “Başlangıçta bunu düşündüğümde çok korktum. Ancak en sevdiğim tasarımcı olan Alexander McQueen’in ampute atlet Aimee Mullins için hazırladığı protez bacaklarla ilgili bir makale okuduktan sonra fikrim değişti. Bu protezlerin bende de güzel durabileceğini düşündüm ve ameliyata karar verdim. Bu zamana kadar aldığım en zor karardı. Hâlâ bazen uyandığımda bacağımın olmamasına şaşırıyorum. Ancak pişmanlığım yok” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon