Trabzonspor yöneticisi demir çubukla dövüldü

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Dr. Köksal Güney, Trabzon'da kimliği belirsiz kişiler tarafından kafasına demir çubukla vurularak darp edildi.

Yayınlanma: 30.12.2014 - 16:30
Abone Ol google-news

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney darp edildi.

61saat.com sitesinin haberine göre Trabzonspor'da Genel Sekreterlik görevi yürüten Doktor Köksal Güney kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kafasına demir çubukla vurulmak suretiyle darp edildi.

Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güney'in Beyin Cerrahi bölümünde tadavi altına alındığı öğrenildi.

EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’e yapılan saldırı ile eş zamanlı tüm yayın organlarına Trabzonsporlular Platformu adına bir açıklama geçildi. Açıklamada Köksal Güney’in kongredeki tavrı ele alınırken bazı delegelerinde kongre salonuna İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından sokulduğu iddia edilen badigartlar tarafından dövdürüldüğü öne sürüldü. İşte o açıklama:

TRABZONSPORLULAR PLATFORMUNDAN KAMUOYUNA DUYURU…

Trabzonspor’umuzda oluşan kötü mali ve idari yapının düzeltilmesi için görüşme ve karar almak üzere oluşturulan platformumuz, birçok eski başkan, asbaşkan ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile mutad aralıklarla toplantılar yapmakta olup, hukuksuz kongre sonrası kamuoyunu aydınlatma gereği duymuştur.

 Trabzonspor Kulübü Derneğinin 20.12.2014 günü yapılan Olağan Genel Kurul’nun açılışı Yönetici Köksal Güney tarafından yapılmış, Ali Sürmen ve arkadaşlarının yer aldığı 2.listenin oyların %70 i ni almasına rağmen, kaybeden liste Sabri Sadıklar ve arkadaşlarını kongre divanına çağırarak Genel Kurul’dan ve TS tabanından büyük tepki almıştır.

 Genel Kurulu açan ve oylamayı yapıp sonucu ilan eden Köksal Güney’e yapılan itirazlar üzerine, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kongre salonuna soktuğu ve arkasında ayakta yer verdiği kongre üyesi olmayan badigartlar itiraz edenlerden Sayın Mustafa Erdem ve çocuğunu döverek itiraz edenleri, konuşmacı sayın Yavuz Saltık’ı döverek de kongre üyelerini yıldırtmaya çalışmıştır.

 Yine gündeme madde eklenmesi için divana hazır bulunan 1410 üyenin 470’ inin imzası ile iki önerge verilmiştir.

 a)Önergelerden biri “tüzüğün 10/c maddesine aykırı yapılan üyelerin tüzüğün 23.maddesine göre çıkarılması”

 b)Önergelerden diğeri ise “kongre tarihinden itibaren 45 gün içerisinde olağanüstü kongre kararı alınması”

 Trabzonspor Tüzüğünün 38/b ve MK 79 maddesinde yer alan “toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur.”Hükmüne rağmen, genel kurul divanı her iki önergeyi de gündeme almamıştır.

 MK’nun 80.maddesi “Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir” hükmünü taşımakta olup, hiçbir nedenle Genel Kurul Divanının bu maddeye aykırı davranmak hakkı yoktur.

 MK nun 83.maddesi  “kanuna veya tüzüğe aykırı olarak alınan genel kurul kararlar” a karşı iptal davası açma hakkı vermektedir.

 Tüm bu nedenlerle, Genel Kurulun İptali ve usulsüz işlem yapanların Dernekler Kanunu 32.maddesi gereğince cezalandırılması için Dernekler İl Müdürlüğüne şikayette bulunulmuştur.

 Dernekler masasının kararının akabinde ve her halükarda 1 ay içerisinde genel kurulun iptali içinde mahkemede dava açılacaktır.

 Genel Kurulun iptali halinde, Yönetimin iptal edilen genel kurulda oylanan 2015 bütçesi de iptal edilmiş olacağından, bütçesiz yönetim olamayacağından yeniden mali kongre yapılacak ya da mahkemeye müracaat ile kulübü yönetmek ve kongreyi yapması için kayyum atanması talep edilecektir. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler