TÜİK’te bir kez daha başkan değişti

Açıkladığı enflasyon, işsizlik gibi temel veriler nedeniyle eleştirilen kurumda yine yönetim değişti. 19 yıldır iktidarda olan AKP döneminde TÜİK’e 7 başkan atandı. Muhammed Cahit Şirin’in yerine atanan Ahmet Kürşad Dosdoğru, son üç yılda atanan 4. başkan oldu.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 06:00
TÜİK’te bir kez daha başkan değişti
Abone Ol google-news

Enflasyon, işsizlik gibi temel veri hesaplamaları sürekli tartışma konusu olan TÜİK’te yine başkan değişti. Muhammed Cahit Şirin bu görevden alınarak yerine başkan yardımcısı görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru vekâleten atandı. 2004 yılında TÜİK Van Bölge Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Dosdoğru, 2017’de ise başkan yardımcılığına atanmıştı. Dünkü atamayla birlikte AKP döneminde 7. kez başkanı değişen kurum, son dönemde en fazla yönetimi değişen yer haline geldi.

Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Albayrak’ın istifası ve yerine Lütfi Elvan’ın getirilmesi ile ekonomi yönetiminde başlayan değişimin de sürdüğü ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda 3 bakan yardımcısından ikisinin değiştirilmesinin ardından bu kez de bakanlığın bağlı kuruluşu olan TÜİK’te başkan gitti. Albayrak döneminde vekâleten atanan başkan bir yıl dolmadan görevden alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler