Turhan Çömez, Afrika ülkesinde ortaya çıktı
İngiltere'de yaşayan eski AKP milletvekili Dr. Turhan Çömez, Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da gönüllü doktorluk yapmaya başladı.
Dünyanın en yoğun travma hastanesi Baragwanath Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Çömez, burada Türkiye'den gelen genç doktorlara da eğitim veriyor.
Çömez, bir aylık gönüllü hizmetinin ardından yine İngiltere'ye geri döneceğini söyleyerek 'Belki bu da hakkımda kırmızı bültenle aranıyor iddialarına bir yanıt olur' diye konuştu.
2008 yılından bu yana İngiltere'de yaşayan Çömez, Birleşik Krallık Uluslararası Travma Komitesi'ne seçildikten sonra gerekli tüm sınavları geçtiğini bundan sonra da dünyanın herhangi bir yerinde doğal afet, deprem veya savaş olursa komite adına bu bölgelere hayat kurtarmakla görevlendirileceklerini söyledi.
Çömez, bulunduğu hastanede çok sayıda kurşunlanma, bıçaklanma, trafik kazası ameliyatı yaptıklarını ve günde ortalama altı ameliyata girdiğini söyleyerek aynı hastanede çok sayıda Türk hasta tedavi ettiğini ve Türkiye'den gelen genç hekimlere de eğitim verdiğini belirtti. Çömez, Güney Afrika'da bulunduğu süre içinde hem ırkçılık sonrası dönemi inceleme fırsatı olduğunu hem de deneyim sahibi olduğunu da ekledi.
Yıllık izinlerini bu şekilde değerlendirdiğini ve yakında başka ülkelere de gönüllü hizmet vermeye gideceğini belirten Turhan Çömez, 'Belki bu da hakkımda kırmızı bültenle aranıyor yalanı uyduranlara cevap olur' diye konuştu
Video Haberler
-
İpi kopan paraşüt metrelerce yüksekte böyle sürüklendi
-
'Erdoğan ile oynuyorlar'
-
Ehliyetsiz sürücü ara sokakta takla attı
-
Ahmed Arif büstüne saldırı
-
'Yunanistan’a barış için gittik'
-
Tekme, yumruk ve dubalarla saldırdılar
-
Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı
-
Tehlikeli yolculuk kameraya işte böyle yansıdı
-
Görenler şoke oldu: Araç üzerinde tehlikeli yolculuk
-
Yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
'Her şeye af geliyor'
-
Beş ilde nabız yoklandı
-
Binlerce Türk işçiye kapılar açılıyor
-
'Peker cinayetin sır perdesini kaldırırsa...'
-
Oyuncu Osman Wöber yaşamını yitirdi
-
Feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
-
Akıl almaz kavga: Falçatayla saldırıp kulağından ısırdı
-
Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili yorum
-
AKP'de değişim ve kabine revizyonu
-
'Zam' vergiye gidecek