'Türkmenlere gönderilen yardımları IŞİD aldı' iddiası

Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerine gönderilen yardımların IŞİD tarafından gasp edildiği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 13:07
Abone Ol google-news

Kızılay’ın, Suriye başta olmak üzere savaş ve kargaşanın hakim olduğu ülkelere yaptığı yardımların, silahlı gruplar tarafından “Gasp edildiği” öne sürülüyor. Türkmenler başta olmak üzere bölge halkına gönderilen yardımlar, sınırda muhataplarına teslim edildikten sonra, IŞİD gibi silahlı çeteler tarafından gaspediliyor.

Kızılay yetkilileri de bu konuda yaşanan endişeleri dile getirdiler ve “Yardımları kendi personelimiz ile dağıtamıyoruz. Suriye sınırında muhataplara veriliyor ve onlar aracılığıyla dağıtılıyor. Sınırdan verilen yardımların zaman zaman ihtiyaç sahibi kişilerin elinden silahlı gruplar tarafından gasp edilmesi gibi istenmeyen olayların önüne de ancak Kızılay’ın kendi personeliyle yardım dağıtmasıyla geçilebilecektir” dediler.

NELER GÖNDERİLDİ ?

Sözcü’de yer alan habere göre, bugüne kadar Yamadiye kampında bulunan Bayırbucak Türkmenlerine 2 bin 523 adet çadır gönderildi ve kurulumları yapıldı. Ayrıca 24 bin 500 battaniye, 2 bin 900 adet yatak, 250 bin parça kıyafet, 30 bin adet hijyen seti gönderildi. İlaç, tıbbı sarf malzemesi ve tıbbı cihazlar da bölgeye sevkedildi.

Kızılay, bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan temiz su konusunda da çalışma başlattı ve şu ana kadar 180 bin 000 litre suyu sınır ötesine aktardı. Konserveden kuru gıdaya, undan ekmeğe, bisküviden çocuk mamasına onlarca ton yardım malzemesi de bölgeye ulaştırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler