Uludağ'da kaybolan dağcılarla ilgili yeni gelişme

ULUDAĞ’da Oteller Bölgesi’ne inerken yoğun sis nedeniyle dün kaybolan 4 dağcıya AKUT ekibi ulaştı.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 11:05
Abone Ol google-news

Uludağ zirvesine tırmandıktan sonra dönerken kaybolan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları İstanbul Şubesi’nden Mutlu İnan Akdağ, Muzaffer Tekin, Mustafa Çolak ve Cenk Levi’ye Ketenlikyayla Aras Şelalesi yakınlarında ulaşıldı. Dün gece saat 12.00 sıralarında 156 Jandarmaya kayboldukları ihbarını yaptıktan sonra Nilüfer Arama-Kurtarma (NAK) 8, Akut 5, AFAD 10, Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) 10, UMKE de 3 kişilik ekiple arama çalışmalarına başladı. Sağlık Bakanlığı’na ait bir helikopterde günün ilk ışıklarıyla birlikte ekiplere destek verdiği çalışmalar sonucu saat 09.30’da 4 dağcıya ulaşıldı. Sağlık durumu iyi olan dağcılar, onları bulan Akut ekibiyle birlikte Soğukpınar Köyü’ne doğru yürüyüşe geçtiler. Bir saat süren yürüyüşün ardından köye ulaşan dağcılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kahvaltı yaptılar. 

”FISTIK YİYİP, TERMAL BATTANİYEYE SARILDIK”

Mutlu İnan Akdağ, zirveden dönerken aşırı sis nedeniyle yollarını kaybettiklerini belirterek, jandarmadan yardım istedikten sonra geceyi geçirmek için bulundukları yerde hazırlık yaptıklarını söyledi. Kar ve ağaç yapraklarından korunak yaptıklarını anlatan Akdağ, “Yanımızda fıstık dışında yiyecek yoktu. Fıstık yiyerek enerji toplamaya çalıştık. Kar elbiselerimiz vardı. ayrıca termal battaniyelerimize sarıldık. Korunağın için uyumadan bekledik. Soğuktan korunma yöntemini bildiğimiz için hayatta kalmayı başardık” dedi. Dağcılar, bir süre dinlendikten sonra jandarmaya da ifade verecekler.

"4 arkadaşımızda deneyimli. Dağ şartlarını iyi biliyor. Akut ekibiyle birlikte oteller bölgesine doğru yürüyüşe geçtiler. 2 saat için Oteller Bölgesi’ne ulaşmalarını bekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon