"Uzaktan eğitimde en başarılı ikinci ülke" Türkiye'de Kızılay öğrenciler için yardım kampanyası başlattı

EBA sisteminin çökmesinin ardından açıklama yapan Ziya Selçuk, Türkiye'nin uzaktan eğitim konusunda dünya ikincisi olduğunu savundu. Kızılay ise, öğrencilere eğitim materyalleri almak için yardım kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 23.09.2020 - 22:56
Abone Ol google-news

Koronavirüs süreciyle birlikte uzaktan eğitime geçilmesinin ardından özellikle bilgisayar ve internet gibi eğitim materyalleri karşılanamayan öğrenciler, EBA sisteminden yararlanmakta güçlük yaşıyor. 

CHP'li eski vekil  Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa Valiliği'nin 32 bin ihtiyaç sahibi öğrencinin çıkması üzerine bilgisayar ve internet dağıtımında okullara yüzde 10'luk kota uyguladığını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı uzaktan eğitim programında ilk günden bu yana sık sık sorunlar yaşandı. Bu problemler bir "geçiş dönemi" olarak nitelendirildi. EBA'nın dün çökmesiyle birlikte ise eğitim alanındaki yetersizlikler bir kez daha gözler önüne serildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin iyi yönetildiğini öne sürerek, Türkiye'nin bu konuda dünya ikincisi olduğunu savunmuştu.

KIZILAY'DAN KAMPANYA

Kızılay'ın Ensar Vakfı'na bulunduğu 8 milyon dolarlık bağış ve yöneticilerinin aldıkları maaşlar, siyasiler başta olmak üzere birçok kesimin tepkilerine neden olmuştu. Elazığ'da yaşanan deprem için yurttaşlara SMS atarak 10 TL'lik yardım isteyen Kızılay'a, söz konusu iddialar hatırlatılarak tepki gösterilmişti.

Son olarak koronavirüs sürecinden uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrenciler için de para isteyen Kızılay, yurttaşlara tekrar "10 TL" bağışta bulunması için SMS yolladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler