Wenice Kids, iflasa süreklendi

Yabancı ortakların mal kaçırmakla suçladığı Türkiye'nin yurtdışına açılan ilk çocuk giyim markası Wenice Kid's'in piyasaya 70 milyon Avro borcu olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 06.10.2012 - 08:13
Abone Ol google-news

Türkiye’nin en parlak çocuk giyim markası konumundaki Wenice Kids’in iflasına karar verildi. Şirketin bir yıl kadar önce yaptığı iflas erteleme başvurusunu mahkeme dün karara bağladı. İflas erteleme dosyasına müdahil olan 400’e yakın alacaklı, şirket sahiplerinin iyi niyetli olmadığını, şirketin içinin boşaltıldığını, mal kaçırıldığı bilgisini mahkeme ile paylaştı. Wenice’nin yabancı ortaklarından biri de dünkü duruşmada “Türk ortaklarımız bizi kandırdı, paravan şirketler kuruldu, mal kaçırdılar” dedi.

Wenice Kids, temeli 1993’te atılan Kuşam Tekstil’in geliştirdiği bir markaydı. Oktay Özdemir, profesyonel yönetici olarak girdiği şirkette yüzde 12 pay sahibi oldu; markayı güçlendirdi. Türkiye ve yurtdışında 378 mağaza açıldı. Hedef 500 idi. Ancak işler yolunda gitmeyince yabancı ortak arayışına gidildi. Marka değeri yüksek Wenice Kids’e özel sermaye fonu Eurasia Capital Partners liderliğinde üç fon ortak oldu. Wenice Kids’in yüzde 49 hissesi Hollandalı WncKids Holding’e geçti.

İddiaya göre Esenyurt Kıraç’taki depodan 70 kamyon mal hileli bir yöntem ile kaçırıldı. Malların değeri 10 milyon TL. Şirketin Merter ve Avcılar’daki adreslerine ise ulaşılamıyor. Kalan 30 mağaza da ‘Sobe’ ve ‘Joker’ ismine dönüştürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler