Yalçın Akdoğan'dan Kobani eylemlerine tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Kobani'de yaşanan olaylar için düzenlenen protesto gösterileri hakkında 'şiddet eylemlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek' şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 17:32
Abone Ol google-news

Yalçın Akdoğan Kobani için Türkiye genelinde yapılan protestolar ve gösteriler hakkında açıklamada bulundu.

Akdoğan şöyle konuştu;

"TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI"

''Türkiye, Kobani’nin düşmesinden ve sınırında IŞİD gibi bir terör örgütünün bulunmasından kesinlikle memnuniyet duymaz. Kobani konusunda Türkiye'nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmıştır. Türkiye dışında yaşanan olayları bahane ederek çözüm sürecinde kırılganlık üretmek sorumsuzluktur.

"HALKI SOKAĞA DÖKMEYE YÖNELİK ÇAĞRILAR..."

Halkı sokağa dökmeye yönelik çağrılar sorumsuz siyaset anlayışının tezahürüdür. Türkiye'nin iyi niyetli çabalarına karşılık büyük bir sorumsuzluktur.

''MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEĞİ BİLİNMELİDİR''

Halkımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği çok iyi bilinmelidir.'

Sayın Başbakanımız yarın saat 16.00’da ilgili birimlerin katılımıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecektir. Mutad hale gelen bu toplantıyla son gelişmeler ele alınacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon